Mestna svetnika NSi Ljubljana obiskala Četrtno skupnost Golovec

sobota, 18.1.2020

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta v soboto, 18. januarja 2020, obiskala Četrtno skupnost Golovec. Igor Pigac, nekdanji četrtni svetnik, jima je razkazal četrt ter spomnil, da krajani še vedno čakajo na izgradnjo manjkajoče kanalizacijske infrastrukture ter rekonstrukcijo Hruševske ceste.

Mestna svetnika iz vrst ljubljanske NSi sta si najprej ogledala športni kompleks v Štepanjskem naselju, kjer je občina sklenila javno zasebno partnerstvo, iz katerega je nastal Plezalni center ter športna dvorana za mali nogomet. Ljubljanska mestna svetnika sta se seznanila z lokacijo gradnje novega četrtnega centra Golovec. Igor Pigac, ki je bil eden od idejnih pobudnikov gradnje četrtnega centra, je opisal predviden potek gradnje. Objekt bo stal v neposredni bližini nogometne dvorane v Štepanjskem naselju. Pigac je pojasnil, da bodo v večnamenskem centru prostori za športna društva, za potrebe lokalne samouprave, za starejše, mlade in knjižni kotiček.

V nadaljevanju sta si mestna svetnika ogledala tudi občinske vrtičke ob Ljubljanici ter se seznanila s problematiko zalivanja vrtnin. Veliko časa sta mestna svetnika namenila tudi problematiki izgradnje manjkajoče kanalizacije v Hrušici. Ogledala sta si še Bizovik ter prenovljeno Litijsko cesto, nad katero se pritožuje čedalje več krajanov, da je neprimerno obnovljena.