Predstavniki NSi Ljubljana odločali o vstopu v vladno koalicijo

torek, 25.2.2020
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Predstavniki NSi Ljubljana so se udeležili 1. izredne seje Sveta NSi, ki je potekala v torek, 25. 2. 2020. Na seji so člani obravnavali predlog sklepa o vstopu NSi v vladno koalicijo.

Matej Tonin, predsednik NSi, je predstavil parafirano koalicijsko pogodbo, s katero so želeli v NSi izboljšati zdravstveni sistem, razbremeniti državljane administrativnih opravil, ustvariti ugodno gospodarsko klimo ter popeljati Slovenijo iz krča pretekle vlade.

V stranki so v koalicijski pogodbi sicer pričakovali bolj drzne poteze na področju zdravstva, kjer bi želeli bolj odločno postopanje v smeri odprave čakalnih vrst, da bodo uporabili vse razpoložljive kapacitete vse od začetka.

Vsebinsko bogata razprava je pokazala, da je koalicijska pogodba za člane NSi sprejemljiva, ni pa optimalna. Navzoči člani so podprli sklep o vstopu v koalicijo.

NSi po koalicijskem razrezu pripadajo tri ministrstva, in sicer za obrambo, infrastrukturo in socialo. Tonin bo prevzel ministrstvo za obrambo, drugi kadri pa po njegovih besedah še niso dorečeni. Predsednik NSi je pojasnil, da so po finančni teži ministrstva, ki pripadejo NSi, na drugem, tretjem in četrtem mestu.