Zaradi korona virusa preklicana marčevska seja Mestnega sveta MOL

ponedeljek, 16.3.2020

Dolgo časa se je ugibalo, ali bo novi korona virus močno posegel v življenja meščanov Ljubljane. In zgodil se je. Ljubljančani morajo spremeniti svoje navade in upoštevati navodila pristojnih organov, ki želijo s pravočasnimi in pravilnimi ukrepi zajeziti prenos širjenja korona virusa.

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta ravno  v času pred dokončno odločitvijo župana o preklicu marčevske seje Mestnega sveta MOL, prejela novinarski vprašanji.

Novinarko je zanimalo, ali v Svetniškem klubu NSi Ljubljana menijo, da bi morala biti seja mestnega sveta MOL, ki je sklicana za 23. marec, prestavljena na čas, ko se bodo razmere zaradi korona virusa umirile.

»V Svetniškem klubu NSi ocenjujemo, da je nujno potrebno sprejeti vse ukrepe za preprečevanja širjenja korona virusa, ki povzroča bolezen COVID-19. Prepričani smo, da je edina pravilna odločite ta, da se sklicana seja Mestnega sveta MOL prestavi na kasnejši termin, ko bomo uspešno zajezili in premagali korona virus,« sta bila enotna mestna svetnika NSi Ljubljana.

Novinarko je še zanimalo, ali se bosta mestna svetnika udeležila seje, ki je sklicana za prihodnji ponedeljek.Jožef Horvat je ob tem dejal: »Mestna svetnika NSi Ljubljana spoštujeva usmeritve Vlade Republike Slovenije ter druge ukrepe, ki bodo še sledili, katerih namen je samoizolacija, ki lahko pripomore k zmanjševanju možnosti prenosa okužb.« Mojca Sojar je še dodala: »Ker se zavedava resnosti situacije v Sloveniji in svetu, se nikakor ne nameravava udeležiti marčevske seje Mestnega sveta MOL, če bo ta potekala na sklican datum.«

Marčevska seja je bila nato s strani župana do nadaljnjega preklicana. Župan je preklical tudi vse aktivnosti delovnih teles mestnega sveta. O novem terminu seje in o nadaljnjem delu delovnih teles bodo mestni svetni pravočasno obveščeni.