Mestni odbor NSi Ljubljana gostil vodjo Poslanske supine NSi

četrtek, 28.5.2020

V torek, 26. maja 2020, je potekala seja Mestnega odbora NSi Ljubljana. Seje se je kot gost udeležil tudi Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je gostu predstavila dosedanje aktivnosti ljubljanskega odbora, med katere zagotovo spadajo aktivnosti za ohranitev Plečnikovega stadiona v izvirni obliki ter sprememba trase povezovalnega kanala C-0.

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta predstavila ključne točke majske seje, na kateri so mestni svetniki podelili plakete in priznanja zaslužnim posameznikom ali organizacijam. V nadaljevanju sta orisala ključne točke junijske seje mestnega sveta, na kateri bodo mestni svetniki obravnavali predlog rebalansa proračuna MOL za leto 2020, s katerim občina znatno zmanjšuje prihodke in odhodke. S tem dejanjem se bodo zaustavili določeni projekti in investicije.

Franci Slak, predsednik Nadzornega odbora MOL, je članom odbora predstavil projekte, ki ji bo Nadzorni odbor nadziral v letu 2020. Člane odbora je zanimala ocena nadzornikov glede upravičenosti gradnje zelo dragega kompleksa Stožice.

Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi, je člane seznanil z vladnimi zakonskimi paketi za preprečevanje širjenja in omilitev posledic epidemije COVID-19, s katerimi želi vlada pomagati državljanom in gospodarstvu. Predstavil je tudi ministre NSi, ki sestavljajo vladno ekipo. »Prepričan sem, da ministri NSi odlično opravljajo svoje delo,« je bil jasen Horvat. V nadaljevanju je odgovarjal tudi na vprašanja navzočih.