Mojca Kucler Dolinar: Vzdrževati moramo politično kondicijo

četrtek, 17.9.2020

V torek, 15. septembra 2020, je pod varnostnimi ukrepi potekala prva popočitniška seja ljubljanskega odbora NSi.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je poudarila, da moramo kljub koronavirusu vzdrževati politično kondicijo, zato bodo ob morebitnem povečanju števila okuženih za člane odbora uvedli možnost videokonferenc. V nadaljevanju je predstavila ključne dogodke, ki so zaznamovali počitniški čas. »Letos smo praznovali 20. obletnico ustanovitve NSi, ki je minila v prijetnem ozračju. Slovesnost je potekala v okrnjeni zasedbi (zaradi korona virusa), na kateri smo gostili tudi vodjo Evropske ljudske stranke Donalda Tuska,« je dejala Kucler Dolinarjeva. Predstavila je tudi ključne poudarke tradicionalnega črnuškega piknika, kjer so se govorci spregovorili tako o delu Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana kot tudi o obletnici ustanovitve stranke ter osamosvojitve Slovenije.

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta predstavila ključne poudarke iz septembrske seje Mestnega sveta MOL, ki bo potekala prihodnji ponedeljek. Mestni svetniki bodo med drugim obravnavali polletno poročilo o izvrševanju proračuna za leto 2020. V oči bode podatek, da je občina porabiva za okoli 16 % več sredstev za plače uradnikov. Mestna svetnika NSi Ljubljana ne bosta podprla predloga župana, da bi direktorjem javnih zavodov s področja kulture podelili nagrade za delovno uspešnost za minulo poslovno leto. Strinjala sta se, da je tovrsten predlog kljub zakonski podlagi neprimeren zaradi zdravstvene krize.

Člani odbora se seznanili z odgovorom Ministrstva za infrastrukturo na dopis Svetniškega kluba NSi Ljubljana, v katerem ministrstvo pozivajo, naj pripravi projekte za sanacijo državnih cest, ki so na območju Mestne občine Ljubljana. Predstavili so tudi nadaljnje  korake in pobude, s katerimi bodo seznanili pristojne državne in lokalne institucije.