Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Šušteršič: prihodnost je negotova in temu se je treba prilagoditi (10.4.2012)

Z rebalansom se po besedah finančnega ministra Janeza Šušteršiča ustvarja prostor za gospodarski razvoj. Seveda pa je pri tem ključna odgovornost na delodajalcih, je Šušteršič dejal v pogovoru za Val 202 in dodal, da od teh pogreša več aktivnosti - kaj bodo sami naredili za gospodarski razvoj, ker to vendarle ni naloga države.

SDS in NSi v boju za Ljubljano združili moči (29.2.2012)

Mestna svetnica Mojca Kucler Dolinar je uradno potrdila, da bo ponovno kandidirala za županjo Ljubljane na nadomestnih županskih volitvah 25. marca. Kucler-Dolinarjeva, sicer svetnica Nove Slovenije, pa bo tokrat skupna kandidatka strank NSi in SDS, ki sta v mestnem svetu v opoziciji. Geslo njene kampanje na volitvah bo Videz ni vse!, s čimer želi povedati, da se za na videz lepim videzom v Ljubljani pogosto skrivajo mnoge težave.

Ljubljanski mestni svetniki danes o prazniku MOL, poimenovanju cest in Marku Jakliču (13.2.2012)

Ljubljanski mestni svetniki bodo na današnji seji mestnega sveta med drugim obravnavali predlog sprememb in dopolnitev statuta Mestne občine Ljubljana (MOL). Ta predvideva ukinitev mestnega praznika, ki se praznuje 14. aprila, glede na predlog pa bi bil nato edini praznik MOL 9. maja.

Svet Lekarne Ljubljana: Odvzem magisterija Jakliču ni ovira (10.2.2012)

Svetniška kluba Nove Slovenije in Slovenske demokratske stranke sta pred ponedeljkovo sejo ljubljanskega mestnega sveta vložila predlog, da se mestni svetniki znova pogovorijo o imenovanju Marka Jakliča na čelo javnega zavoda Lekana Ljubljana. Pobudniki so obrazložili, da želijo s tem ugoditi pozivu Komisije za preprečevanje korupcije, ki je mestni svet pozvala, naj se opredeli in oceni škodljive posledice za ugled funkcije direktorja in sam javni zavod, ker je bil za direktorja izbran Jaklič, ki mu je zaradi plagiatorstva svet ekonomske fakultete odvzel magistrski naziv.

Jaklič prvič zamajal Jankovićevo četico (16.1.2012)

Marko Jaklič bo ponovil štiriletni mandat na čelu Lekarne Ljubljana. Tako je sklenil ljubljanski mestni svet, ki je s tem potrdil tesno odločitev sveta javnega zavoda.

Ljubljanske mestne svetnike čaka obravnava rebalansa proračuna (15.1.2012)

Ljubljanske mestne svetnike na današnji seji čaka obravnava rebalansa proračuna za letošnje leto. Mestni svetniki imajo največ pripomb na račun projekta Stožice. Danes je na dnevnem redu sicer še predlog o vnovičnemu imenovanju Marka Jakliča na mesto direktorja Javnega zavoda Lekarna Ljubljana.

Svetniški klub NSi predlaga preimenovanje Titove v Štajersko cesto (23.11.2011)

Svetniški klub NSi je svetu Mestne občine Ljubljana v sprejetje poslal predlog odloka za preimenovanje Titove ceste, katere ime je neustavno, v Štajersko cesto. Preimenovanje v Štajersko cesto se ponuja samo po sebi, saj se dosedanja Titova cesta nadaljuje v Štajersko cesto in pelje v smeri štajerske regije, so zapisali v sporočilu za javnost.