Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana izvolil nove predstavnike za mandatno obdobje 2021-2023

V sredo, 13. oktobra 2021, so člani ljubljanske NSi izvedli Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana. S svojo prisotnostjo so člane počastili Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi, Lojze Peterle, nekdanji evropski poslanec in predsednik osamosvojitvene vlade. Navzoče člane je pozdravil tudi Janez Novljan, predstavnik MSi, ter Karolina Korenčan, podpredsednica Ženske zveze NSi.


Mojca Kucler Dolinar: Nesprejemljiva sprememba pojmovanja družine (8.3.2017)

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Ženske zveze NSi je v izjavi za javnost povedala, da Ženska zveza NSi nasprotuje predlogu Družinskega zakonika, ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije. Kucler Dolinarjeva je poudarila, da predlog zakonika spreminja temeljno pojmovanje družine, saj želi Vlada ponovno vpeljati nesprejemljivo definicijo družine, ki smo jo že leta 2012 na referendumu zavrnili.

Kaj nas čaka? (13.4.2012)

Za uvod nekaj številk. Slovenija ima v tem trenutku 17 milijard evrov dolga. Slovenski bruto domači proizvod znaša okrog 35 milijard evrov. Bruto domači proizvod (BDP) je vrednost vseh dokončanih proizvodov in storitev, ki so bili ustvarjeni v Sloveniji v enem letu. Iz tega izhaja, da naš dolg predstavlja okrog 50 % BDP. Država v proračun z davki in drugimi dajatvami letno pobere med 7 in 8 milijard evrov, porabi pa jih med 9 in 10 milijardami evrov. Država je v zadnjih letih porabila 2 milijardi več, kot jih je pobrala. Če proračunski primanjkljaj delite z BDP, dobite približno 6 %, kar je tisti odstotek, ki se v javnosti uporablja za prikazovanje primanjkljaja države.

Mojca Kucler Dolinar, nova predsednica ženske zveze pri Novi Sloveniji (20.10.2010)

... zaključil z volitvami, kjer so vse delegatke z večino za svojo predsednico izvolile gospo Mojco Kucler Dolinar in s tem tudi še podkrepile svoje teze, da morajo ženske v Sloveniji postati bolj vidne ...
... družbenem življenju in prav je, da jo kot tako tudi negujemo. Novo izvoljena predsednica gospa Mojca Kucler Dolinar se je vsem članicam Ženske zveze zahvalila za zaupano nalogo in zaključila 4. kongres ...

Mojca Kucler Dolinar zmagovalka v oddaji Piramida (11.2.2009)

Predsednica sveta NSi se je udeležila oddaje Piramida na TV SLO 1. Gledalke in gledalci pred TV ekrani so Mojci Kucler Dolinar namenili največ glasov. Kar 70 % se jih je odločilo, da je bila najboljša. Njeni sotekmovalci so bili Miha Alujević, ki je prejel 17 % in Rok Ferengja, ki je prejel 13 % glasov gledalk in gledalcev.


Ob tej priložnosti se Mojca Kucler Dolinar zahvaljuje vsem, ki ste glasovali zanjo in s tem podprli stališča, ki jih je zastopala.