Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Mojca Kucler Dolinar: Nesprejemljiva sprememba pojmovanja družine (8.3.2017)

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Ženske zveze NSi je v izjavi za javnost povedala, da Ženska zveza NSi nasprotuje predlogu Družinskega zakonika, ki ga je Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo predložila Vlada Republike Slovenije. Kucler Dolinarjeva je poudarila, da predlog zakonika spreminja temeljno pojmovanje družine, saj želi Vlada ponovno vpeljati nesprejemljivo definicijo družine, ki smo jo že leta 2012 na referendumu zavrnili.

Mojca Kucler Dolinar: “Na organih stranke se preveč ukvarjamo z drugo stranko.” (20.7.2016)

Mojca Kucler Dolinar, članica Izvršilnega odbora NSi, predsednica Ženske zveze NSi, vodja Svetniškega kluba in Mestnega odbora NSi Ljubljana, nekdanja poslanka ter nekdanja ministrica za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, je v intervjuju predstavila svoje poglede na delovanje NSi.

»Politično nasilje« Jankovićeve liste razburja opozicijo (27.3.2015)

Po ponedeljkovi seji: Župana pozivajo, naj skliče izredno sejo in ponovi glasovanje

Ustanovljena koalicija ¨Za otroke gre¨ (19.2.2015)

Mojca Kucler Dolinar se je preko video konference udeležila posveta Komisije za Pravičnost in mir, kjer so spregovorili o predlogu napovedanih sprememb Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Po besedah Mojce Kucler Dolinar je najboljše okolje za razvoj in osebnostno rast otroka »zdravo družinsko okolje v tradicionalnem pomenu«, zato otroku ne bi smeli vnaprej odvzeti pravice do očeta in do matere. Poudarila je, da je od družine kot institucije odvisen tudi obstoj naroda. Ob tem je še dodala: "Zaradi uveljavljanja teorije spola v šoli se porajajo nepotrebni dvomi, ki pripeljejo do prezgodnje spolnosti, posledice so nepopravljive, ostajajo čustvene rane in razočaranja, kar ni pošteno do naših otrok." Celotno njeno razmišljanje lahko poslušate v spodnjem članku.

Da ne bomo dobili prisilnega upravitelja iz Bruslja, moramo vsi dati svoj doprinos (13.4.2012)

Koalicijske stranke so enotno podprle protikrizne ukrepe vlade in reze v javno porabo. "Če se še zadolžujemo, bomo posegli v pravice prihodnjih rodovov," je bilo slišati.

Koalicija neomajna glede nujnosti varčevalnih ukrepov (13.4.2012)

Če Slovenija ne bo sprejela ostrih varčevalnih ukrepov, lahko izgubi suverenost in samostojnost pri fiskalni politiki, so na novinarski konferenci v DZ enotno poudarile koalicijske poslanske skupine.

Prepoved sklepanja pogodb ostaja, Turk tolaži (13.4.2012)

Konec junija bo na RTV-ju brez pogodbo ostalo približno 400 honorarnih sodelavcev, a po besedah ministra Žige Turka bo do takrat že začel veljati zakon, ki sklepanje pogodb ureja na novo.

Kaj nas čaka? (13.4.2012)

Za uvod nekaj številk. Slovenija ima v tem trenutku 17 milijard evrov dolga. Slovenski bruto domači proizvod znaša okrog 35 milijard evrov. Bruto domači proizvod (BDP) je vrednost vseh dokončanih proizvodov in storitev, ki so bili ustvarjeni v Sloveniji v enem letu. Iz tega izhaja, da naš dolg predstavlja okrog 50 % BDP. Država v proračun z davki in drugimi dajatvami letno pobere med 7 in 8 milijard evrov, porabi pa jih med 9 in 10 milijardami evrov. Država je v zadnjih letih porabila 2 milijardi več, kot jih je pobrala. Če proračunski primanjkljaj delite z BDP, dobite približno 6 %, kar je tisti odstotek, ki se v javnosti uporablja za prikazovanje primanjkljaja države.

Novakova: Manevrski prostor pri pogajanjih s sindikati je predviden (12.4.2012)

Manevrski prostor pri pogajanji s sindikati javnega sektorja je predviden, v okviru tega pa tudi tečejo pogajanja, je dejala predsednica NSi Ljudmila Novak.

Poslanci izglasovali začetek postopka za spremembo ustave (11.4.2012)

V Pozitivni Sloveniji se sprašujejo, zakaj se tako hiti s postopkom zapisa fiskalnega pravila v ustavo

Neplačniki razlog za odklop (10.4.2012)

Voda. Med podjetji ima rekorder 128 tisoč evrov dolga, med posamezniki pa 7 tisoč.

Šušteršič: prihodnost je negotova in temu se je treba prilagoditi (10.4.2012)

Z rebalansom se po besedah finančnega ministra Janeza Šušteršiča ustvarja prostor za gospodarski razvoj. Seveda pa je pri tem ključna odgovornost na delodajalcih, je Šušteršič dejal v pogovoru za Val 202 in dodal, da od teh pogreša več aktivnosti - kaj bodo sami naredili za gospodarski razvoj, ker to vendarle ni naloga države.

Garažne hiše pod tržnico vsaj še leto dni ne bo (21.3.2012)

Minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žiga Turk je podpisal predlog začasne zaščite za arheološko najdišče Vodnikov trg v Ljubljani.

Kucler Dolinarjeva: Ljubljana ne more dovoliti odseljevanja mladih družin (21.3.2012)

Državni stanovanjski sklad bi moral odkupiti del stanovanj, ki bodo prišla na trg. V sodelovanju z mestnim stanovanjskim skladom pa bi se z odkupom že zgrajenih stanovanj vzpostavil fond stanovanj, . . .

Zbor za vrednote: Predlagani družinski zakonik ne sledi koristim otrok (21.3.2012)

Na Zboru za vrednote o družinskem zakoniku so sodelujoči poudarili predvsem nesprejemljivost določenih členov predlaganega zakonika.

SDS in NSi v boju za Ljubljano združili moči (29.2.2012)

Mestna svetnica Mojca Kucler Dolinar je uradno potrdila, da bo ponovno kandidirala za županjo Ljubljane na nadomestnih županskih volitvah 25. marca. Kucler-Dolinarjeva, sicer svetnica Nove Slovenije, pa bo tokrat skupna kandidatka strank NSi in SDS, ki sta v mestnem svetu v opoziciji. Geslo njene kampanje na volitvah bo Videz ni vse!, s čimer želi povedati, da se za na videz lepim videzom v Ljubljani pogosto skrivajo mnoge težave.

Mojca Kucler Dolinar v boj za ljubljansko župansko mesto (28.2.2012)

SDS in NSi v ljubljansko župansko bitko pošiljata skupno kandidatko, Mojco Kucler Dolinar. Ta v volilno tekmo vstopa s sloganom Videz ni vse, saj se po njenem mnenju za videzom pogosto skriva tudi mnogo težav.

Klemenčičevi zaman čakali na mnenje MOL-a o Jakliču (24.2.2012)

Protikorupcijska komisija ni prejela zahtevanega odgovora ljubljanskega mestnega sveta o odvzemu magistrskega naziva Marku Jakliču. Dopis je namreč podpisal začasni župan, mestni svet pa o tem ni . . .

V pričakovanju nadomestnih županskih volitev (22.2.2012)

Svojo kandidaturo razkrila le stranka Zeleni, drugi pa čakajo, ali se bo zanjo znova odločil tudi Zoran Janković.
 

Zorko Simčič: V Argentini danes biva že četrta generacija (20.2.2012)

Pisatelj, dramatik in esejist Zorko Simčič je lani praznoval 90. rojstni dan. Imenovan je bil za rednega člana SAZU ter dočakal peti natis drame Zgodaj dopolnjena mladost. V letošnje leto je zakorakal z izidom več kot 700 strani dolgega romana Poslednji deseti bratje. V pogovoru za STA je dejal, da je bilo pregnanstvo temeljno za njegova dela. Zorko Simčič se je rodil leta 1921 v Mariboru. Uveljavil se je že s prvim romanom Prebujenje (1943). Med vojno je izdal zbirko humoresk in satir Tragedija stoletja ter napisal libreto Krst pri Savici in dramo Zadnji akord.