Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Komisija skrivnostno zavrnila predlog NSi za poimenovanje Štajerske ceste (7.2.2012)

Komisija za poimenovanje naselij in ulic pri Mestni občini Ljubljana je zavrnila predlog Svetniškega kluba Nove Slovenije za preimenovanje nekdanje Titove ceste v Štajersko.

Predlog za preimenovanje Titove ceste v Štajersko cesto (23.11.2011)

Z zgodovinsko odločitvijo Ustavnega sodišča RS, ki je odpravilo poimenovanje ene od ljubljanskih ulic po Josipu Brozu Titu, smo korak bliže vzpostavitvi demokratičnega vzdušja v naši prestolnici in državi. Ta odločba, ki je bila sprejeta ob dvajsetletnici slovenske samostojnosti, nedvoumno ugotavlja, da je nedopustno poimenovanje ulice z imenom, ki je nezdružljivo s temeljnimi ustavnimi vrednotami, kot so človekovo dostojanstvo, svoboda, demokracija in vladavina prava. Mojca Kucler Dolinar in Anton Kranjc, svetnika Nove Slovenije, krščanske ljudske stranke, zato predlagata, da se celotni odsek (tudi dosedanja Titova cesta) poimenuje Štajerska cesta.