Predstavniki NSi Ljubljana na sestanku z ministrom Vrtovcem

V torek, 22. septembra 2020, so se predstavniki Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana srečali z Jernejem Vrtovcem, ministrom za infrastrukturo. Srečanje je potekalo na pobudo predstavnikov ljubljanske NSi, ki so ministru predstavili pereče infrastrukturne težave, s katerimi se vsakodnevno srečujejo prebivalci glavnega mesta ter vsi delovni migranti, ki prihajajo na delo v Ljubljano.

Vse najboljše, Slovenija! (25.6.2020)

Tebi Slovenija, četrtni in mestni svetniki ter sodelavci NSi Ljubljana, želimo, da bi te državljani imeli radi in bi te ponosno nosili v srcu. Vse najboljše, Slovenija!


Predpočitniška seje Mestnega odbora NSi Ljubljana (25.6.2020)

V sredo, 24. junija 2020, je potekala predpočitniška seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so predsedniki četrtnih odborov spregovorili o državni in lokalni politiki.  


Jože Strgar prejel red za zasluge (26.2.2020)

Jože Strgar, član NSi Ljubljana in nekdanji ljubljanski župan, je prejel iz rok predsednika države Republike Slovenije priznanje za dolgoletno prizadevanje za sožitje in uveljavljanje evropskih vrednot ter kot prvi župan Ljubljane v samostojni Sloveniji.

Prednovoletno srečanje NSi Ljubljana (19.12.2019)

V sredo, 18.12. 2019, je v Rdeči dvorani ljubljanske Mestne hiše potekalo predpraznično srečanje Svetniškega kluba in Mestnega odbora NSi Ljubljana. Na dogodku je zbrane najprej pozdravila Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki je opisala ključne dogodke leta. Mojca Sojar je vsem navzočim zaželela globoko doživete božične in novoletne praznike, ki naj povežejo družine.

Zaradi samovolje župana so lahko ogrožena življenja ljudi (5.12.2019)

V torek, 3. 12. 2019, je potekala zadnja seja Mestnega odbora NSi Ljubljana v letu 2019. Na seji so člani odbora pregledali aktualne dogodke, med katerimi še vedno najbolj odmeva sporna gradnja kanala C-0 skozi ljubljanski vodonosnik ter županov predlog prodaje zemljišč, s katerim želi župan onemogočiti nujno širitev rehabilitacijskega centra Soča. Seje se je udeležil tudi Franci Slak, predsednik Nadzornega sveta MOL ter predstavil poročilo o smotrnosti porabe proračunskih sredstev občine.

Junijska seja Mestnega sveta MOL minila v znamenju akcijskih načrtov (17.6.2019)

Mestni svetniki so se na junijski seji Mestnega sveta MOL posvetili predvsem akcijskim načrtom. Potrdili so akcijski načrt enakost spolov v občini za obdobje 2019 do 2022. Točko dnevnega reda pa je zaznamovala burna razprava, predvsem v delu, ki se nanaša na LGBT plus skupnost, saj je bila opozicija mnenja, da določeni ukrepi kazijo rabo slovenskega jezika.

Mestni odbor NSi Ljubljana razpravljal o poročilu volitev v Evropski parlament (11.6.2019)

V torek, 11. junija 2019, je potekala 11. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so člani razpravljali o rezultatih volitev za Evropski parlament ter prihajajoči junijski seji Mestnega sveta MOL.

In Memoriam: Mirko Kovač (6.6.2019)

Objavljamo zahvalni govor Mojce Kucler Dolinar, predsednice Mestnega odbora NSi Ljubljana, na pogrebu pokojnega Mirka Kovača, dolgoletnega člana SKD in NSi, nekdanjega člana Mestnega odbora NSi Ljubljana in nekdanjega predsednika četrtnega odbora NSi Golovec ter dobitnika modrega priznanja NSi.

Gradbišča v Ljubljani poplavljajo (29.5.2019)

Obilno deževje v mesecu maju pomeni tudi hudo nadlogo za gradbišča in gradbene jame, ki jih je v Ljubljani vedno več. Tako težavo smo v zadnjih dneh našli tudi ob Cesti Rdečega križa na Viču, kjer je že bilo pripravljeno gradbišče za gradnjo novih stanovanj, ki jih bosta gradila Javni stanovanjski sklad MOL in Stanovanjski sklad Republike Slovenije.

Igor Pigac: Popolna zapora Litijske ceste zaradi gradnje kanalizacije (10.4.2019)

Igor Pigac, dolgoletni četrtni svetnik NSi v Četrtni skupnosti Golovec,  je skupaj z mestnimi svetniki NSi Ljubljana več let spodbujal občino h gradnji manjkajoče kanalizacijske infrastrukture v Četrtni skupnosti Golovec. Iz občine so nedavno sporočili, da bodo zaradi gradnje kanalizacije zaprli Litijsko cesto med Pesarsko in Fužinsko cesto. Pigac je izrazil veselje, da bo občina pričela z gradnjo dolgo pričakovanega projekta, ki bo izboljšal kakovost življenja v tej četrti.

Mojca Sojar: Občina išče kar tri direktorje javnih zavodov (20.3.2019)

Kar trem direktorjem javnih zavodov, ki delujejo pod okriljem Mestne občine Ljubljana, potečejo v letošnjem letu mandati. Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, katere članica je tudi Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je že poslušala predstavitve nekaterih kandidatov, ki se potegujejo za mesto direktorja v javnih zavodih.

Mojca Kucler Dolinar: Doprinos krščanskih demokratov je bil in bo izjemen (9.3.2019)

Predstavniki NSi Ljubljana so se udeležili slovesnosti na Bledu, ki jo je NSi organizirala ob svojem praznovanju 30. obletnice krščanske demokracije v Sloveniji. Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavila doprinos krščanskih demokratov ob osamosvojitvi naše države. Slovesnosti se je udeležil tudi Manfred Weber, kandidat Evropske ljudske stranke za predsednika Evropske komisije na evropskih volitvah.

Jožef Horvat: Občina ne upošteva temeljev trajnostne prometne politike (20.2.2019)

Jožef Horvat, mestni svetnik NSi, je za radio Ognjišče predstavil stališča Svetniškega kluba NSi Ljubljana o županovih podražitvah enkratne avtobusne vozovnice ter uvedbe dodatne letne splošne in upokojenske neprenosljive vozovnice. Opozoril je tudi na negativne spremembe zmanjševanja števila avtobusov v obratovanju ter napačne prometne politike v prestolnici.

Mojca Sojar o kadrovskih zadevah (13.2.2019)

Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, se je udeležila seje Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, na kateri so člani komisije obravnavali predloge kandidatur strank v uredniški odbor glasila Ljubljana ter druge javne zavode pod okriljem Mestne občine Ljubljana.

Mojca Kucler Dolinar: Delo svetnikov NSi ob Jankovićevi večini ne bo lahko (29.11.2018)

V torek, 27. 11. 2018, je potekala seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so člani razpravljali o rezultatih lokalnih volitev. Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, se je zahvalila vsem, ki so glasovali za NSi. "Ljubljančanom smo hvaležni za vsak glas. Tako bosta ljubljansko NSi v mestnem svetu zastopala dva svetnika, Mojca Sojar in Jožef Horvat. Njuno delo, ob Jankovićevi večini, ne bo lahko. Čestitam  vsem izvoljenim četrtnim svetnikom NSi."

Kako glasovati za kandidate NSi Ljubljana? (15.11.2018)

Na volišču boste prejeli tri glasovnice, in sicer glasovnico za župana, glasovnico za mestni svet MOL ter glasovnico za svet četrtne skupnosti, kateri pripadate. Za kandidate NSi Ljubljana za MESTNI SVET MOL glasujete tako, da na glasovnici ZA MESTNI SVET MOL poiščete logotip NSi ter obkrožite številko 2.

Mojca Kucler Dolinar: Oddajmo svoj glas kandidatom NSi Ljubljana za lokalne volitve (15.11.2018)

Ker nam ni vseeno, v kakšnem mestu bomo živeli, smo v NSi Ljubljana pripravili kvaliteten program, ki na prvo mesto postavlja prebivalca Ljubljane. Podprite kandidate NSi Ljubljana za mestni svet MOL ter četrtne skupnosti. Glasuje za SPREMEMBE. Kandidati NSi Ljubljana mislimo resno na vse Ljubljančane.

Stojnice s kandidati NSi Ljubljana (8.11.2018)

Kandidati NSi Ljubljana se bodo v prihodnjih dneh predstavili na promocijskih stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani. V NSi Ljubljana želijo graditi takšno Ljubljano, v kateri se bo vsak od nas počutil sprejetega. 

Umrla je Katarina Bajuk (18.10.2018)

Sporočamo, da svoje zemeljsko pot sklenila Katarina Bajuk, soproga dr. Andreja Bajuka, nekdanjega predsednika vlade in finančnega ministra ter prvega predsednika NSi, ki se je od nas poslovil že leta 2011. Predstavniki NSi Ljubljana izrekajo družini Bajuk in vsem žalujočim iskreno sožalje

Milan Matos: Zavzemamo se za pravično, odgovorno in zdravo družbo (4.10.2018)

Milan Matos, koordinator in namestnik predsednice četrtnega odbora NSi Sostro, je na seji četrtnega odbora NSi Sostro predstavil kandidatno listo za lokalne volitve ter se zavzel za pravično, odgovorno in zdravo družbo.