Četrtni svetniki NSi Ljubljana si želijo boljše komunikacije med četrtnimi skupnostmi in MOL

četrtek, 25.3.2021

V ponedeljek, 22. 3. 2021, je potekala marčevska seje ljubljanskega odbora NSi. Seja je skladno s sproščanjem vladnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom potekala v navzočnosti nekaterih članov odbora, drugi člani so lahko sejo spremljali preko videokonference.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana,  je podrobno je orisala vse nedavne aktivnosti odbora, ki se kljub razglašeni epidemiji trudi biti aktiven in medijsko prepoznaven. V nadaljevanju je predstavila še vsebino časopisa, ki ga bodo člani prejeli po pošti.

Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je v poročilu o delu osvetlila vse pobude in predloge, ki jih je Svetniški klub NSi Ljubljana podal na februarski seji Mestnega sveta MOL. Poudarila je, da so glasovali proti kadrovski politiki vladajoče županove liste, ki v določene javne zavode imenuje zgolj svoje kandidate, po drugi strani pa rahljajo pogoje za zasedbo nekaterih direktorskih mest v javnih zavodih, da bi bili še bolj pisani na kožo nekaterim posameznikom, čemur so v NSi Ljubljana nasprotovali.

Jožef Horvat, mestni svetnik NSi Ljubljana, je predstavil ključne točke iz prihajajoče marčevske seje Mestnega sveta MOL. Povedal je, da želi občina določiti nove javne parkirne površine, na katerih se podaljšuje čas plačevanja parkirnine. Poudaril je,  da bo županu postavil ustno vprašanje, v katerem bo zahteval pojasnila glede njegovega (ne)ukrepanja pri varovanju javnega zdravja.

Franci Slak, predsednik Nadzornega odbora MOL, je članom odbora približal delo nadzornikov, ki preučujejo smotrnost porabe javnega denarja pri projektih Mestne občine Ljubljana. Pri svojem delu preverijo številne dokumente ter mestni upravi priporočajo ukrepe za boljše poslovanje.

Predstavniki četrtnih odborov in četrtni svetniki so sodelovali v razpravi o njihovem delu po četrteh. Vodstvo NSi Ljubljana so seznanili s problemi, s katerimi se srečujejo posamezne četrti. Opozorili so še na slabo komunikacijo med mestno oblastjo in četrtnimi skupnostmi. Mestna svetnika NSi Ljubljana bosta pripravila ustrezne predloge ter jih pristojnim na občini predstavila na eni izmed prihodnjih sej Mestnega sveta MOL.