Predstavniki NSi Ljubljana na sestanku z ministrom Vrtovcem

V torek, 22. septembra 2020, so se predstavniki Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana srečali z Jernejem Vrtovcem, ministrom za infrastrukturo. Srečanje je potekalo na pobudo predstavnikov ljubljanske NSi, ki so ministru predstavili pereče infrastrukturne težave, s katerimi se vsakodnevno srečujejo prebivalci glavnega mesta ter vsi delovni migranti, ki prihajajo na delo v Ljubljano.

Mojca Kucler Dolinar: Vzdrževati moramo politično kondicijo (17.9.2020)

V torek, 15. septembra 2020, je pod varnostnimi ukrepi potekala prva popočitniška seja ljubljanskega odbora NSi. Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je poudarila, da moramo kljub koronavirusu vzdrževati politično kondicijo, zato bodo ob morebitnem povečanju števila okuženih uvedli možnost videokonferenc.

Mestni odbor NSi Ljubljana gostil vodjo Poslanske supine NSi (28.5.2020)

V torek, 26. maja 2020, je potekala seja Mestnega odbora NSi Ljubljana. Seje se je kot gost udeležil tudi Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi. Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi, je predstavil tri vladne zakonske paketi za preprečevanje širjenja in omilitev posledic epidemije COVID-19, s katerimi želi vlada pomagati državljanom in gospodarstvu.

Blagoslovljene velikonočne praznike (9.4.2020)

NSi Ljubljana vam želi glovoko doživete predpraznične dni in veselja v Velikonočnem jutru. Skupaj vam vzklikamo Aleluja!

Predstavniki NSi Ljubljana odločali o vstopu v vladno koalicijo (25.2.2020)

Predstavniki NSi Ljubljana so se udeležili 1. izredne seje Sveta NSi, ki je potekala v torek, 25. 2. 2020. Na seji so člani obravnavali predlog sklepa o vstopu NSi v vladno koalicijo. Vsebinsko bogata razprava je pokazala, da je koalicijska pogodba za člane NSi sprejemljiva, ni pa optimalna. Navzoči člani so podprli sklep o vstopu v koalicijo.

Mestna svetnika NSi Ljubljana obiskala krajane Četrtne skupnosti Polje (25.2.2020)

V torek, 25. februarja 2020, je potekalo srečanje četrtnega odbora NSi Polje, ki sta se ga udeležila tudi Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSI Ljubljana. Blaž Kuhar, predsednik četrtnega odbora NSi Polje, je mestna svetnika popeljal skozi četrt, kjer sta si ogledala ključne projekte ter se seznanila s potrebami krajanov.

NSi Ljubljana: Spoštujmo in negujmo kulturo ter slovenski jezik (5.2.2020)

Ob kulturnem prazniku vam v NSi Ljubljana iskreno čestitamo in vam želimo, da bi znali spoštovati in negovati slovenski jezik, kulturo in zgodovino.

Mestna svetnika NSi Ljubljana obiskala Četrtno skupnost Jarše (1.2.2020)

V petek, 31. januarja 2020, sta Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, obiskala Četrtno skupnost Jarše. Prijazno sta ju sprejeli Bojana Petkovič, predsednica četrtnega odbora NSi Jarše, in Amalija Žlemberger. Ogled so zaključili s prijetnim druženjem v gostilni »Pri stričku«, kjer se jim je pridružila še gospa Mirjana Petkovič, dolgoletna članica Sveta Četrtne skupnosti Jarše.

Jožef Horvat dosegel ureditev nujnih vzdrževalnih del na pokopališču Mali Lipoglav (29.1.2020)

Ob koncu lanskega leta sta mestna svetnika NSi Ljubljana obiskala Četrtno skupnost Sostro. Krajani so jima predstavili slabo vzdrževano pokopališče Mali Lipoglav, kjer so izstopala poškodovana vstopna vrata ter poškodba zidu z nosilcem vrat. Na mestna svetnika ljubljanske NSi so naslovili prošnjo, naj jim pomagamo pri ureditvi teh stvari. Jožef Horvat je posredoval pri direktorju Žal in zadeva se je kmalu uredila.

V NSi Ljubljana zaskrbljeni zaradi nezadostnega števila zdravnikov v Zdravstvenem domu Ljubljana (28.1.2020)

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana je vodila januarsko sejo ljubljanskega Mestnega odbora. Člani odbora so razpravljali o problematiki podeljevanja koncesij in nezadostnega števila zdravnikov v Zdravstvenem domu Ljubljana. Ob koncu seje so se člani dotaknili tudi aktualnih dogodkov v slovenski politiki, kjer je odmeval odstop predsednika vlade Republike Slovenije.

Mestna svetnika NSi Ljubljana obiskala Četrtno skupnost Golovec (18.1.2020)

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta v soboto, 18. januarja 2020, obiskala Četrtno skupnost Golovec. Igor Pigac, nekdanji četrtni svetnik, jima je razkazal četrt ter spomnil, da krajani še vedno čakajo na izgradnjo manjkajoče kanalizacijske infrastrukture ter rekonstrukcijo Hruševske ceste.

Podprimo listo NSi pod zaporedno številko 8 (23.5.2019)

Mestni odbor in Svetniški klub NSi Ljubljana poziva vse člane, prijatelje in simpatizerje, da se udeležijo nedeljskih volitev in zaupajo svoj glas listi NSi pod zaporedno številko 8. Oddajte tudi preferenčni (prednostni) glas za enega izmed osmih kandidatov NSi.

Tradicionalni piknik v Črnučah je bil evropsko obarvan (12.5.2019)

V nedeljo, 12. maja 2019, je na Črnučah potekal tradicionalni piknik četrtnega odbora NSi Črnuče, ki so se ga med drugim udeležili tudi Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, Valentin Hajdinjak, podpredsednik NSi, ter tudi nekateri kandidati NSi za Evropske volitve.

Za enotnejšo in naprednejšo Evropo temeljnih krščanskih vrednot (25.4.2019)

Regijski odbor Ženske zveze NSi Ljubljana je v sodelovanju Mestnega odbora in Svetniškega kluba NSi Ljubljana ter ljubljanskega Regijskega odbora Mlade Slovenije organiziral pogovorni večer z vsemi osmimi kandidati NSi, ki se podajajo v volilno kampanjo na prihajajočih evropskih volitvah. 

Vabilo na pogovorni večer s kandidati NSi za Evropske volitve (18.4.2019)

Regijski odbor Ženske zveze NSi Ljubljana vas v sodelovanju z Mestnim odborom in Svetniškim klubom NSi Ljubljana ter Regijskim odborom MSi Ljubljana vabi na  pogovorni večer s kandidati NSi za Evropske volitve, ki bo v torek, 23. 4. 2019, ob 18. uri na območno Obrtno-Podjetniški zbornici Vič, Tržaška 207, Ljubljana.

Blagoslovljene velikonočne praznike (18.4.2019)

NSi Ljubljana vam želi blagoslovljene predpraznične dni. Naj v vas zažari veselje velikonočnega jutra.

Mojca Kucler Dolinar: V NSi Ljubljana se že vrsto let zavzemamo za ohranitev Plečnikove kulturne zapuščine (9.4.2019)

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavila kandidate NSi, ki bodo kandidirali na Evropskih volitvah. Na pobudo Marjana Kovača, Vilija Sindičiča in Romana Obrča so člani odbora razpravljali tudi o problematiki propadajočega Plečnikovega stadiona. Po razpravi so se člani strinjali, naj NSi Ljubljana nadaljuje z začrtano smerjo zavzemanja za obnovo Plečnikovega stadiona.

Mojca Sojar: Predlagali smo kandidata za častnega meščana MOL ter kandidata za nagrado glavnega mesta (20.3.2019)

Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, se je v mesecu marcu udeležila kar dveh sej Komisije za priznanja in nagrade. Mestni odbor NSi Ljubljana je za nagrado mesta Ljubljane predlagal Društvo Salezijanski mladinski center Rakovnik, za častnega meščana pa Jožeta Strgarja, prvega slovenskega župana. Sojarjeva nam je povedala, da je na naslov omenjene komisije prišlo zelo veliko predlogov za nagrade in priznanja mesta Ljubljane, zato odločitve članov komisije niso bile prav lahke.

Praznovali bomo 30. letnico krščanske demokracije (4.3.2019)

Predstavniki Mestnega odbora NSi Ljubljana so se v začetku marca udeležili seje Sveta NSi, na kateri so se seznanili s kandidatno listo NSi za evropske volitve ter pripravami na praznovanje 30.letnice krščanske demokracije.

V NSi Ljubljana odločno proti podražitvam vozovnic LPP-ja (7.2.2019)

Na seji Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki je potekala 5. februarja 2019, so člani obravnavali napovedano občinsko cen storitev, ki jih nudijo občinske javne gospodarske službe. Svetniški klub NSi Ljubljana bo pripravil ustrezne amandmaje, s katerimi bo ohranil dosedanjo ceno enkratne vozovnice LPP ter znižali ceno neprenosljive letne vozovnice iz predvidenih 365 evrov na 260 evrov.

NSi Ljubljana: Ne bodimo ravnodušni do slovenske kulture (6.2.2019)

Ob kulturnem prazniku vam iskreno čestitam in vam želim, da bi znali spoštovati in negovati slovenski jezik, kulturo in zgodovino.