Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Blagoslovljen božič in vse dobro v letu 2022 (23.12.2021)

Ob prihajajočih božičnih praznikih vam želimo, da se vas dotakne Odrešenik, ki naj vam in vašim domačim prinese obilo miru in ljubezni. Ostanimo povezani tudi v prihajajočem letu.

Mojca Sojar postala nova predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana (11.11.2021)

V torek, 9. 11. 2021, je potekala konstitutivna seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so novi člani ljubljanskega  mestnega odbora NSi izvolili novo vodstvo. Za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana je bila izvoljena Mojca Sojar, za podpredsednika Jožef Horvat in za zapisničarko Marija Žabjek.

Po Mojci Mojca (11.11.2021)

Mojca Sojar je postala nova predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana. Spoznajmo, kdo je Mojca Sojar, ki je nasledila Mojco Kucler Dolinar na čelu ljubljanske NSi.

Četrtni odbor NSi Rožnik izvolil novo vodstvo četrtnega odbora (14.10.2021)

Na zboru članstva so člani pregledali delovanje zadnjih dveh let ter izvolili nove člane četrtnega odbora NSi Rožnik. Takoj za zborom članov je imel 1. sejo novi četrtni odbor, kjer so člani izvolil vodstvo. Za predsednico so izvolili Mojco Sojar, za namestnika pa gospoda Igorja Luzarja. 

Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana izvolil nove predstavnike za mandatno obdobje 2021-2023 (14.10.2021)

V sredo, 13. oktobra 2021, so člani ljubljanske NSi izvedli Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana. S svojo prisotnostjo so člane počastili Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi, Lojze Peterle, nekdanji evropski poslanec in predsednik osamosvojitvene vlade. Navzoče člane je pozdravil tudi Janez Novljan, predstavnik MSi, ter Karolina Korenčan, podpredsednica Ženske zveze NSi.


Vabilo na volilni Zbor članstva NSi Ljubljana (7.10.2021)

Vabimo vas na volilni Zbor članstva NSi Ljubljana, ki bo v sredo, 13. 10. 2021, ob 18. uri v prostorih Gospodarske Zbornice Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Mojca Sojar: Zakaj županu Jankoviću ustrezajo nemiri v Ljubljani? (7.10.2021)

Na to vprašanje ni mogoče dati enostavnega odgovora. Očitno mu ustrezajo, saj so že Rimljani rekli: »Kdor molči, se zdi da pritrjuje«. Za vedno bo v spominu Ljubljane ostal kot župan, ki je zamudil čas, ko bi moral jasno povedati svoje nasprotovanje nasilju, ga ustaviti in zaščititi mesto.  

Mojca Sojar in ljubljanska MSi o tesnejšem skupnem sodelovanju (16.9.2021)

V sredo, 15. septembra 2021, je na sedežu stranke potekala Regijska koordinacija Mlade Slovenije, podmladka NSi, na katero je bila vabljena Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana. 

NSi Ljubljana na taboru NSi v Žužemberku (13.9.2021)

V nedeljo, 12. septembra 2021, je potekal tabor NSi v Žužemberku, ki so se ga udeležili člani NSi Ljubljana. Tabora seo se lahko udeležili le člani in simpatizerji, ki so izpolnjevali pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Dogodka se je udeležila več kot tisočglava množica.

Priprave na prihajajoči volilni Zbor članstva NSi Ljubljana (7.9.2021)

Na prvi septembrski torek je potekala prva popočitniška seja ljubljanskega mestnega odbora NSi. Seja je potekala v živo skladno s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Osrednja točka dnevnega reda so bile priprave na organiziranje prihajajočega Zbora članstva NSi Ljubljana, ki bo predvidoma potekal v mesecu oktobru.

Tudi na pobudo NSi Ljubljana do subvencij za brezplačni avtobusni prevoz (1.9.2021)

Na začetku letošnjega leta so se predstavniki Mestnega odbora NSi Ljubljana sestali z Jernejem Vrtovcem, ministrom za infrastrukturo. Na sestanku so mu podali različne pobude, s katerimi bi lahko izboljšali pretočnost prometa v Ljubljani. Ena izmed pobud je bila tudi preučitev možnosti za brezplačni avtobusni prevoz LPP-ja za ranljive skupine, kamor spadajo tudi upokojenci.

Predstavitev knjige Antona Drobniča (1.9.2021)

V kletni dvorani založbe Družina je zvečer potekala predstavitev dela o Antonu Drobniču, vidnem članu Nove Slovenije ter članu Mestnega odbora Ljubljana, ki nosi naslov »Mož neuklonljivih ramen«. Predstavitve so se udeležili tudi predstavniki Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Jožef Horvat kot prostovoljec usmerjal šolarje in starše (1.9.2021)

Jožef Horvat, mestni svetnik in podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je prvi šolski dan pričakal kot prostovoljec, ki je na Okrogarjevi ulici usmerjal šolarje in starše na nadhod čez železnico, saj je prehod čez železniške tire smrtno nevaren.

Mojca Sojar o gnečah, zastojih, kolonah in zamudah (26.8.2021)

Gneča, zastoji, kolone, zamude…vsi ti izrazi najbolje opisujejo »najlepše mesto« na svetu, ki se je spremenilo v veliko popravljalnico cest in gradbišče. Prihodnji teden se bodo podaljšali obrazi tudi vsem tistim, ki bodo na ljubljanske ceste in ulice pripeljali svoje otroke in mlade na prvi šolski dan. Zavedati se morajo, da prihajajo v prestolnico, kjer je gneča očitno postala nekaj vsakdanjega!?!

Mojca Sojar spodbudila pogovor o položaju žensk na podeželju (26.8.2021)

Letošnji sejem AGRA je postregel s konferenco, na kateri je bila ena izmed glavnih treh tematik prav vloga in položaj žensk na podeželju. Mojca Sojar, mestna svetnica in članica Ženske zveze NSi, je ob tem dogodku spodbudila Žensko zvezo NSi, da se poda svoje stališče o položaju žensk na podeželju. V svoji izjavo so članice Ženske zveze poudarile, da je položaj deklet in žena zelo pomemben za dobro stoječo kmetijo.

Mestni odbor NSi Ljubljana spodbuja k oddaji predlogov za nov prostorski načrt (20.5.2021)

V torek, 18. maja 2021, se je sestal Mestni odbor NSi Ljubljana, ki je že pričel s pripravami na državnozborske in lokalne volitve. Mestna svetnika NSi Ljubljana spodbujata vse krajane, da si osnutek pogledajo v živo na Krekovem trgu 10 (od ponedeljka do petka v času od 8 ure. do 16. ure) ali preko spleta.

Mestna svetnika NSi Ljubljana sta si ogledala zemljišče za izgradnjo teniškega kompleksa (15.4.2021)

Mojca Sojar in Jože Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta si skupaj z Igorjem Pigacem, strokovnim sodelavcem NSi Ljubljana, ogledala zemljišče v Tomačevem, kjer naj bi v prihodnosti nastal nov teniški center v javno-zasebnem partnerstvu z Mestno občino Ljubljana.

Tudi letos je najbolj čista Četrtna skupnost Črnuče (15.4.2021)

Na pobudo Jožefa Horvata, četrtnega svetnika NSi v Četrtni skupnosti Črnuče, je potekala tradicionalna čistilna akcija na območju četrtne skupnosti. V okviru letošnje spomladanske čistilne akcije so prostovoljci nabrali kar 20 ton odpadkov in počistili celotno območje vrtičkov, Jarškega proda in Ježe. Okolje so polepšali tudi zato, ker so odstranili za poln tovornjak avtomobilskih pnevmatik in poln tovornjak kosovnih ter komunalnih odpadkov.

Mojca Sojar na srečanju z vodstvom Ministrstva za infrastrukturo (8.4.2021)

Na materinski dan, 25. marca 2021, je na Polzeli potekalo srečanje Kluba županov in svetnikov, na katerem je bil prisoten tudi "vrh slovenske infrastrukture". Srečanja sem se udeležila tudi mestna svetnica Mojca Sojar, sicer članica Upravnega odbora Kluba županov in svetnikov.

Blagoslovljene velikonočne praznike (31.3.2021)

Blagoslovljene predpraznične dni in veselja v Velikonočnem jutru vam želi Mestni odbor in Svetniški klub NSi Ljubljana