Mojca Sojar postala nova predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana

četrtek, 11.11.2021

V torek, 9. 11. 2021, je potekala konstitutivna seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so novi člani ljubljanskega  mestnega odbora NSi izvolili novo vodstvo. Za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana je bila izvoljena Mojca Sojar, za podpredsednika Jožef Horvat in za zapisničarko Marija Žabjek.

Zaradi slabe epidemiološke slike je seja potekala v kombinirani obliki, in sicer v živo in preko spletne aplikacije. Konstitutivno sejo je do izvolitve novega vodstva vodil Igor Pigac. Opravljena je bila široka razprava o kandidatih za novo vodstvo NSi Ljubljane, prav tako pa tudi o viziji in delu, ki čaka novo vodstvo, saj bodo v letu 2022 državnozborske in lokalne volitve. V nadaljevanju so člani obora izvolili novo vodstvo. Za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana je bila izvoljena Mojca Sojar, za podpredsednika Jožef Horvat in za zapisničarko Marija Žabjek.

Mojca Sojar je po izvolitvi dejala: »Zahvaljujem se vam, da ste me prepoznali kot vredno naslednico dosedanje predsednice Mojce Kucler Dolinar.« V nadaljevanju se je dotaknila tudi ključnih prioritet, ki bodo zaznamovale njeno vodenje.

Mojci Kucler Dolinar so se člani odbora in glavni tajnik NSi zahvalili za njeno dolgoletno  vodenje odbora. S svojim znanjem iz političnimi izkušnjami je uspešno vodila odbor, ki je mnogokrat opozarjal na nepravilnosti na lokalnem in političnem nivoju ter se zavzemal za ključne rešitve in izboljšanje stanja v družbi kot celoti.