NSi Ljubljana na taboru NSi v Žužemberku

ponedeljek, 13.9.2021

V nedeljo, 12. septembra 2021, je potekal tabor NSi v Žužemberku, ki so se ga udeležili člani NSi Ljubljana. Tabora seo se lahko udeležili le člani in simpatizerji, ki so izpolnjevali pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani). Dogodka se je udeležila več kot tisočglava množica.

Tabor je bil namenjen uvodu v zahtevne mesece in volilno leto, osrednji dogodek pa je bil opoldanski nagovor Mateja Tonina, predsednika NSi. Prepričan je, da so kot stranka dozoreli. Meni, da z rezultati kažejo, da lahko vodijo prihodnjo vlado, poudaril pa je, da stabilne vlade ne bo mogoče zgraditi brez povezave čez sredino.

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta dogodek izkoristila tudi za pogovor s poslanci in ministri NSi. Z njimi sta spregovorila o načrtih za še boljši razvoj glavnega mesta. Ob koncu tabora sta spregovorila tudi vodstvom Mlade Slovenije, podmladka NSi.  Med drugim so spregovorili o položaju mladih v državi ter o skupnem sodelovanju v pripravah na prihajajoče volilne kampanje.

Po uradnem delu je sledilo druženje ob glasbi in upoštevanju pogojev PCT.