Delegati NSi Ljubljana na digitalnem kongresu NSi potrdili novi volilni program stranke

ponedeljek, 29.11.2021

Preteklo soboto je potekal digitalni programski kongres NSi pod geslom "Verjamemo v sodelovanje", na katerem so delegati NSi potrdili volilni program, s katerim bo stranka nastopila na državnozborskih volitvah. Na kongresu so predstavili tudi kandidate za volitve v Državni zbor Republike Slovenije ter opredelili položaj stranke v političnem prostoru in njeno kratkoročno politično vizijo.

Delegati NSi Ljubljana so aktivno sodelovali na 15. kongresu NSi, ki je zaradi slabih epidemioloških razmer potekal v digitalni obliki. Sodelovali so v razpravah o poročilih organov stranke, ministrov ter Poslanske skupine NSi. Izrazili so željo po tesnejšem sodelovanju in boljši vključenosti v projekte, ki se bodo izvajali v Ljubljani. Potrdili so volilni program, ki vsebuje konkretne ukrepe, ki jih želi stranka izpeljati v sedanjem in nato tudi v prihodnjem mandatu.

V nadaljevanju je vodstvo stranke predstavilo kandidate NSi za volitve v Državni zbor Republike Slovenije. Pomembno vlogo bodo na volitvah imeli tudi kandidirali NSi Ljubljana, ki bodo kandidirali na območju Mestne občine Ljubljana z okolico.

Ob koncu kongresa so podelili tudi nagrade najbolj zaslužnim članom. Zlati znak NSi sta prejela člana NSi Ljubljana, in sicer Mojca Kucler Dolinar in Milan Matos (posthumno).