Predpraznično srečanje Mestnega odbora NSi Ljubljana

četrtek, 23.12.2021

V ponedeljek, 20. decembra 2021, je pod strogimi epidemiološkimi pogoji potekalo predpraznično srečanje Mestnega odbora NSi Ljubljana. Na srečanje so bili vabljeni tudi poslanci NSi, vendar se ga zaradi interpelacije ministra Hojsa niso mogli udeležiti.

Mojca Sojar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je uvodoma pozdravila vse navzoče ter se zahvalila za vse, kar so v iztekajočem letu naredili za Ljubljančane. Ker se zdi, da je čas vedno naš gospodar, je pripravila kratko razmišljanje o gospodarnosti ravnanja z njim. Svoj govor je sklenila z željo, naj bodo vsi prisotni v prihodnjem letu gospodarji svojega časa, prav tako je to zaželela tudi stranki NSi.

K besedi je povabila Jožefa Horvata, podpredsednika Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki je ob zaključku iztekajočega se leta podal poročilo o delu Svetniškega kluba NSi Ljubljana. Mestna svetnika si bosta tudi v prihodnjem letu prizadevala za kvalitetne in vsebinsko bogate razprave.

Ljudmila Novak, evropska poslanka, je poudarila, da je krščanska demokracija postavila temelje Evropske unije, ki izhajajo iz krščanskega izročila, oblikovala pa sta jih tudi evropski humanizem in razsvetljenstvo. Spregovorila je tudi o nesmiselnem predlogu Evropske komisije, ki je v boju proti diskriminaciji predlagala izogibanje izrazov kot sta »božič« in »Marija«, čemur je odločno nasprotovala. Nov dokument Evropske komisije je bil po številnih pripombah umaknjen.

Predpraznično srečanje sta z dvema pesmima polepšala Ana Marija in Valentin Sojar. Najprej je Valentin spremljal Ano Marijo na kitari, ko je zapela pesem »Ne bodi kot drugi« (Ditka), drugo pesem z naslovom »Fly me to the Moon« pa je zapel Valentin ob klavirski spremljavi Ane Marije.

Mojca Sojar  je ob koncu vsem navzočim zaželela prijeten sveti večer, božični dan in vse ostale praznične dni. »Praznujmo ponosno dan samostojnosti in enotnosti, saj imamo že 30 let svojo državo, do katere nismo prišli kar čez noč,« je zaključila.