Mojca Kucler Dolinar izvoljena za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana

torek, 19.1.2016
V torek, 19. 1. 2016, je potekala konstitutivna seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, ki so se je udeležili novoizvoljeni člani odbora. Sejo je vodil Uroš Korošec, predsednik delovnega predsedstva na Zboru članov NSi Ljubljana. V uvodu je predstavil vse člane odbora, njihove namestnike in predstavnike organizacijskih oblik NSi, ki so po funkciji tudi člani našega odbora. Sledila je potrditev vseh mandatov, ki so jih navzoči potrdili soglasno.

Sejo je obiskala tudi gospa Ljudmila Novak, predsednica NSi, ki je spregovorila o aktualnih dogodkih v državi. Dotaknila se je interpelacije zunanjega ministra Karla Erjavca in nepravilnostih pri izplačevanju stalne pripravljenosti finančnega ministra Dušana Mramorja. Predstavila je prizadevanja za učinkovitejše reševanje migrantske politike, odgovarjala je tudi na vprašanja članov odbora.

Osrednja točka dnevnega reda je bila izvolitev novega vodstva. Uroš Korošec je poudaril, da je ljubljanski Mestni odbor do sedaj uspešno vodila gospa Mojca Kucler Dolinar. Navzoče člane je spomnil, da je, kot predsedujoči na Zboru članov NSi Ljubljana, predlagal, da se za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana ponovno predlaga gospo Mojco Kucler Dolinar. Naglasil je, da je Zbor članov takrat z aplavzom izrazil podporo predlogu. Člani odbora so predlagali tudi kandidate za dva podpredsednika odbora in tajnika oziroma tajnico Mestnega odbora.
 
Mojca Kucler Dolinar je bila na volitvah ponovno izvoljena za predsednico Mestnega odbora NSi Ljubljana. Člani so za podpredsednika odbora izvolili Antona Kranjca in Jožefa Horvata, tajnica odbora pa je postala Marija Žabjak.
 
Mojca Kucler Dolinar, novoizvoljena predsednica, se je zahvalila za izkazano zaupanje. V govoru je osvetlila nekatere cilje za leto 2016, ki so ambiciozni, a hkrati realni, da jih bomo skupaj lahko uresničili. Člane odbora je povabila na Posvet ljubljanskega odbora NSi, ki bo 20. 2. 2016, katerega namen je nadgraditi strategijo delovanja odbora, začrtati skupne cilje ter nadaljnje korake za dosego le-teh.
 
Sledil je pregled dnevnega reda prihajajoče 13. seje Mestnega sveta MOL. Mestni svetniki NSi Ljubljana bodo županu postavili ustno svetniško vprašanje glede kemijske onesnaženosti pitne vode na Javorju ter predvidenem začetku gradnje ustreznejšega nadomestnega vodovodnega sistema.