2. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana

torek, 29.3.2016

V torek, 29. 3. 2016 je potekala 2. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora in vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je navzočim članom sporočila žalostno vest, da je umrla prof. dr. Marija Bevčar Bernik. Slovenski javnosti je najbolj znana kot žena Jožeta Bernika, soustanovitelja NSi ter nekdanjega poslanca NSi v Državnem zboru Republike Slovenije in kandidata za predsednika Republike Slovenije, ki je umrl pred dobrimi štirimi leti. Manj znani so njeni izredno odmevni znanstvenoraziskovalni dosežki v ZDA, kjer je dolga leta delovala kot zdravnica in raziskovalka. Na lanskem kongresu NSi v Dravogradu je postala tudi častna članica NSi. Člani Mestnega odbora smo njen spomin počastil z minuto molka in molitvijo.

Predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana je članom predstavila nedavne dogodke iz seje Mestnega sveta MOL. Poudarila je, da smo od župana želeli prejeti konkretne informacije o načrtih za nastanitve migrantov v Ljubljani, a tega nismo prejeli.

Mojca Kucler Dolinar je člane seznanila s prihajajočim obiskom Poslanske skupine NSi v Ljubljani, ki bo potekal v ponedeljek, 4. 4. 2016. Za ta namen smo pripravili in uskladili terminski plan obiska Poslanske skupine NSi, ki bo med drugim obiskala podjetnike, obrtnike in zasebne šole. Kucler Dolinarjeva je še dodala: » Ob 19. uri se bo v prostorih stranke odvilo srečanje Poslanske skupine z vsemi člani NSi Ljubljana. Vabim vas, da se srečanja zagotovo udeležite, saj bomo priložnost, da se pogovorimo o temah, ki smo jih izrazili na Posvetu NSi Ljubljana. Na dogodek povabimo tudi prijatelje in simpatizerje stranke, saj se bodo lahko srečali s poslanci NSi.«

Ob koncu seje smo se dotaknili tudi prihajajoče 15. seje Mestnega sveta MOL in bližajočih se volitev v Kmetijsko gospodarsko zbornico Slovenije.