Mojca Kucler Dolinar: MOL naj s prebivalci Kozarij najde ustrezne rešitve, ki bodo dvignile kakovost življenja vsem krajanom

ponedeljek, 30.1.2017

Mestni svetniki so na januarski seji Mestnega sveta največ časa namenili razpravi o novem predlogu odloka o urejanju prometa v MOL. Največja novost odloka se nanaša na plačevanje globe. Tisti, ki ne bodo plačali parkirnine in jih bodo pri tem zalotili redarji ali nadzorniki LPT, bodo po novem lahko v osmih dneh od prejema obvestila o neplačilu parkirnine namesto globe plačali parkirnino v znesku 12 evrov. Če tega ne bodo storili, bo redarstvo začelo postopek o prekršku in izdalo globo v višini 40 evrov. Sprememba bo začela veljati od maja 2017. 

Svetniški klub NSi Ljubljana je podprli dopolnilo k 23. členu odloka, da lahko posebno dovolilnico za prevoz in dostavo po območjih, zaprtih za motorni promet, pristojni organ dodeli tudi na podlagi vloge najemnika nepremičnine, ki mu je namenjena dostava, servis ali druga storitvena dejavnost. S tem smo razširili to pravico, ki je bila prej omejena le na lastnika nepremičnine.    

Mojca Kucler Dolinar je v razpravi predlagala, da pravica do letne parkirne dovolilnice ne bi bila vezana le na lastništvo stanovanja, temveč na stanovanjsko enoto (torej bi jo lahko dobil lastnik ali najemnik), čemur župan in njegova koalicija ni bila naklonjena. Kucler Dolinarjeva je še predlagala, da bi do naslednje spremembe odloka omogočili stanovalcem iz prve cone, ki so pridobili dovolilnico za svoj avto, pridobitev dodatne dovolilnice za njihov drug avto, in sicer v drugi ali tretji coni.    

Svetniški klub NSi Ljubljana se je vzdržal pri glasovanju o predlogu Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Vrtno mesto Kozarje. Mojca Kucler Dolinar je v obrazložitvi dejala, da bi MOL morala pristopiti k celovitejši ureditvi celotnega prostorskega območja in to v dialogu s prebivalci tega območja. Po njenem vedenju prebivalci in MOL še niso prišli do skupnega dogovora, zato se krajani še vedno ne strinjajo s predlaganimi rešitvami. Ob koncu je dejala: »Želim si, da bi MOL skupaj s prebivalci našlia ustrezne rešitve, ki bodo dvignile kakovost življenja vsem krajanom.«