NSi Ljubljana: Vse najboljše, Slovenija

sreda, 21.6.2017

Leta 1991 je slovenska skupščina sprejela deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije. Deklaracija ob neodvisnosti je dokument, ki ga je sprejel slovenski parlament in ki podrobneje pojasnjuje odločitev za samostojno in neodvisno državo ter opredeljuje nadaljnje ravnanje Republike Slovenije po osamosvojitvi. Naslednji dan je na Trgu republike v Ljubljani sledila slovesna razglasitev samostojnosti, zato 25. junija Slovenija praznuje dan državnosti.

Strinjamo se lahko, da je bila osamosvojitev Slovenije izjemen dosežek. Manj smo lahko zadovoljni s stanjem v državi po 26 letih. Državo trenutno vodijo ljudje, ki v sebi ne gojijo istih vrednot, ki so bile potrebne za odločne korake k samostojnosti. Vlada še vedno ne stori dovolj za izboljšanje stanja v državi. Še vedno imamo veliko ljudi, ki živijo pod pragom revščine, še vedno nismo poravnali vseh krivic, ki so bile storjene, še vedno je ogrožena slovenska beseda.

Kljub temu krščanski demokrati ostajamo optimistični. Stopimo skupaj, saj so pred nami novi izzivi. V sebi moramo gojiti duha povezovalnosti, ki bo združeval nas in nas povezoval z našimi somišljeniki, da bomo hitreje prišli do želenih ciljev. Mi smo tisti, ki bomo z odločnimi koraki popeljali Slovenijo nazaj na pravo pot.

Ne bodimo sramežljivi in tudi navzven pokažimo, da smo Slovenci. Ponosno izobesimo našo Slovensko zastavo in zapojmo Slovensko himno.

Tebi Slovenija, četrtni in mestni svetniki ter sodelavci NSi Ljubljana, želimo, da bi te državljani imeli radi in bi te ponosno nosili v srcu. Vse najboljše, Slovenija!