Predpočitniška seja MO NSi Ljubljana nič kaj počitniška

sreda, 28.6.2017
Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je poudarila, da si v NSi Ljubljana prizadevamo, da bi po Plečniku poimenovali kakšno od bolj pomembnih ljubljanskih cest ali ulic, zato nismo podprli predloga, da bi po njem poimenovali dosedanjo Kolezijko cesto. 

V NSi Ljubljana ocenjujemo, da gre pri predlogu poimenovanja Džamijske ulice za provokacijo. »Omenjeni predlog ne izpolnjuje pogojev, ki jih določa zakon za poimenovanja ulic, prav tako pa je ta predlog idealen vzrok za nove delitve Ljubljančanov. Po nepotrebnem se ljudi sili v obrambno držo, ki se jo potem cinično poimenuje kot netolerantno. Verjetno ni težko ugotoviti, da to ni najboljša popotnica za našo prihodnost in sožitje. To ni samo mnenje svetnikov NSi Ljubljana, temveč tudi mnogih prebivalcev Bežigrada, ki si ne želijo poimenovanja Džamijske ulice, zato omenjenega predloga poimenovanja v NSi Ljubljana nismo podprli,« je pojasnila Kucler Dolinarjeva.
 
Člani odbora smo bili obveščeni, da smo v NSi Ljubljana zavrnili dve povabili na soočenje o neprimernem poimenovanju omenjene ceste. Ker smo bili na junijski seji Mestnega sveta MOL s strani predlagateljev (svetnik Nevzet Porić, Lista Zorana Jankovića) cinično označeni, da si s svojimi stališči nabiramo le politične točke, se za sodelovanje v oddajah, kjer gostje sogovornike v naprej želijo diskvalificirati, nismo odločili.
 
V razpravi, ki je sledila, se je izoblikovala pobuda, da naj MOL počaka s poimenovanjem sporne ceste, saj se bo v naslednjih letih na tem območju gradila večja soseska, zato je nesmiselno poimenovati cesto zgolj po enem objektu, ki stoji na trenutno še neimenovani cesti.

Marjan Kovač, predsednik četrtnega odbora NSi Šiška, je predstavil nekaj predlogov o novih poimenovanjih ulic po zaslužnih slovenskih oseb, ki so pomembno zaznamovale Ljubljano in osamosvojitev države.

Ob koncu seje smo se seznanili s postopki evidentiranja za lokalne volitve. Izoblikovalo se je mnenje, da na prihodnjih županskih volitvah nastopimo z lastnim kandidatom, ki bo prihajal iz vrst NSi.