Poklonili smo se dr. Andreju Bajuku, ustanovitelju NSi

sreda, 16.8.2017

Mineva šest let odkar je v 68. letu starosti umrl dr. Andrej Bajuk, prvi predsednik Nove Slovenije, nekdanji predsednik vlade in finančni minister.  S sveto mašo, na kateri so bili poleg vodstva stranke prisotni tudi člani Mestnega odbora NSi Ljubljana, smo se poklonili dr. Bajuku, ki je v slovenski politiki zapustil neizbrisen pečat.

Dr. Bajuka se spominjamo kot velikega človeka in humanista, ki je z ustanovitvijo Nove Slovenije botroval ohranitvi krščanske demokracije v Sloveniji. Člani vodstva Nove Slovenije so  na njegov grob na ljubljanskih Žalah položili cvetje in sveče. Popoldne je potekala tudi zahvalna sveta maša za dr. Bajuka, kjer so bili poleg vodstva stranke prisotni tudi člani ljubljanske NSi.

Ustanovitelj NSi je marca 2006 prejel priznanje finančni minister leta v Evropi, katerega mu je podelila britanska revija The Banker. Nagrada je namenjena finančnim ministrom, ki so gospodarstvo v svoji državi popeljali naprej. 28. novembra 2006 je v Bruslju prejel še nagrado Dosežkar leta (Achiever of the Year), katero podeljuje tednik European Voice. Nagrado je prejel, kjer je uspel zagotoviti vstop Slovenije (kot prve nove članice EU) v evro območje.

V NSi Ljubljana se s hvaležnostjo spominjamo dr. Bajuka, ki je s svojim znanjem in politično odločnostjo pripomogel pri razvoju Slovenije in njene mednarodne prepoznavnosti.