Mojca Kucler Dolinar: Adventno Ljubljano okrasimo v krščanskih tonih

ponedeljek, 27.11.2017

Počasi se približujemo koncu letošnjega leta. S prižigom lučk, pestrim naborom sejemskih stojnic ter z različnimi spremljevalnimi dejavnostmi bomo kmalu zakorakali v praznični mesec, ki ga v Ljubljani enkratno imenujemo »Veseli december«. Omenjen projekt, skupaj s silvestrovanjem na prostem, privabi veliko število domačih in tujih gostov.

Na novembrski seji Mestnega sveta MOL smo predlagali, da se Ljubljana poenoti z veliko evropskimi prestolnicam in prihodnje leto decembrska dogajanja v Ljubljani poimenuje »Adventna Ljubljana«.

Svetlobna okrasitev Ljubljane se v zadnjih letih ni bistveno spreminjala, kar uprava MOL razlaga tudi z varčevanjem oziroma velikimi stroški povezanimi z novo osvetlitvijo. Že nekaj let ostaja rdeča nit ekstravagantno vesolje.

Mojca Kucler Dolinar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, je občino spodbudila, naj občina v prihodnjih proračunih zagotovi dovolj sredstev, katera bi postopoma omogočila drugačno svetlobno okrasitev Adventne Ljubljane. V nadaljevanju je še zapisala, naj bo del svetlobne okrasitve v znamenju praznika Božiča, na katerega se, poleg silvestrovanja, navezuje celotno pričakovanje in praznovanje v decembru.