Poslovili smo se od pokojnega gospoda Antona Drobniča

sreda, 24.1.2018
K večnemu počitku smo danes  pospremili Antona Drobniča, soustanovitelja NSi, dolgoletnega člana NSi Ljubljana, prvega demokratično izvoljenega generalnega državnega tožilca v Sloveniji in dolgoletnega predsednika Nove Slovenske zaveze.

Anton Drobnič je bil velik domoljub, ki je svoje življenje posvetil prizadevanjem, da bi Slovenija postala ljubeč dom za vse. Kot pravnik in generalni  državni tožilec se je trudil za vzpostavitev pravne države in demokratizacijo Slovenije.

Predstavniki NSi Ljubljana smo se udeležili pogrebne slovesnosti s sveto mašo, ki je potekala na Plečnikovih Žalah. Prisotni so bili tudi vidni člani vodstva stranke ter druge znane osebnosti iz javnega in političnega življenja.

Po sveti maši so se od slovenskega domoljuba, moža, očeta, dedka in pradedka z žalnimi govori poslovili Lojze Peterle, prvi predsednik slovenske demokratične vlade, Barbara Brezigar, nekdanja generalna državna tožilka, v imenu Nove Slovenske zaveze je govoril dr. Matija Ogrin.

Ob koncu slovesnosti so se od svojega dragega dedka z obujanjem spominov nanj čustveno in lepo poslovili še njegovi trije najstarejši vnuki.

NSi Ljubljana se pokojnemu gospodu Antonu Drobniču zahvaljuje za njegovo delo in širjenje krščanske demokracije.