S predlogi NSi Ljubljana do učinkovitejše prometne politike v MOL

sreda, 24.1.2018

Člani ljubljanskega Mestnega odbora smo se sestali na prvi januarski seji v novem koledarskem letu, ki jo je vodila Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Na začetku seje smo se poklonili pokojnemu Antonu Drobniču, zvestemu članu NSi Ljubljana, ki je nedavno preminil. Dogovorili smo se, da se bomo predstavniki odbora udeležili tudi pogrebne slovesnosti.

Kucler Dolinarjeva nam je v nadaljevanju predstavila zadnji volilni kongres Ženske zveze NSi, kjer so kandidirale predstavnice NSi Ljubljana. Za podpredsednico je bila izvoljena Mojca Sojar. Karolina Korenčan je bila izvoljena v izvršilni odbor Ženske zveze NSi, prav tako ji je bilo zaupano vodstvo v Svetu Ženske zveze NSi. Mojca Kucler Dolinar, dosedanja dolgoletna predsednica Ženske zveze NSi, je bila izvoljena v Svet Ženske zveze. Bojani Petkovič so delegatke zaupale funkcijo v Nadzornem odboru Ženske zveze NSi.

Navzoči člani smo se seznanili tudi s prihajajočo sejo Mestnega sveta MOL, kjer bodo mestni svetniki NSi Ljubljana veliko časa namenili prav neučinkovitemu reševanju prometne politike. Župan bo na seji Mestnega sveta MOL predstavil predlog za podaljšanje plačljivega parkiranja v Ljubljani. Svetniški klub NSi Ljubljana se ne strinja z županovim predlogom, zato smo pripravil amandmaje, s katerimi želimo ohraniti dosedanji čas plačljivega parkiranja v Ljubljani.

Spregovorili smo tudi o predlogu občine, ki želi direktoricam Živalskega vrta, Mednarodnega grafičnega likovnega centra in Kinodvora izplačati nagrade za njihovo delovno uspešnost za poslovanje v letu 2016. V razpravi smo sprejeli stališča, ki jih bomo mestni svetniki NSi Ljubljana predstavili na ponedeljkovi seji Mestnega sveta.

Kucler Dolinarjeva je predstavila pobudo, s katero želi spodbuditi občino, naj vendarle pripravi razpis za sofinanciranje in ohranitev sakralne kulturne dediščine, ki je pomembna tudi za turistično prepoznavnost glavnega mesta.

V nadaljevanju smo se dotaknili še bližajočih državnozborskih in lokalnih volitev. Izmenjali smo stališča glede povezovanja NSi z drugimi novo nastajajočimi strankami. Predsednica NSi Ljubljana bo naša stališča predstavila na januarskem izvršilnem odboru NSi.