Svetniški klub NSi Ljubljana zahteva sklic izredne seje na temo hostla Celice

sreda, 7.2.2018

Ker ne vemo, kakšna bo usoda hostla Celice pod okriljem javnega zavoda Ljubljanski grad, zahtevamo sklic izredne seje Mestnega sveta MOL. Zahtevamo, da nam odgovorni na občini podajo jasne odgovore o problematiki hostla.

Mestni svetniki NSi Ljubljana vidimo mnogo nedorečenosti pri upravljanju in zagotavljanju osnovnega poslanstva Celice. Še vedno je veliko neodgovorjenih vprašanj, saj na januarski seji Mestnega sveta MOL nismo dobili vseh potrebnih odgovorov.

Prepričani smo, da je nemoteno obratovanje hostla Celice tudi v javnem interesu. V Svetniškem klubu NSi Ljubljana si želimo, da bi na izredni seji Mestnega sveta MOL omogočili besedo tudi predstavniku ustvarjalcev in avtorjev Celice, ki naj pojasnil svojo vizijo delovanja v hostlu pod okriljem zavoda Ljubljanski grad.

Od župana zahtevamo, da v najkrajšem možnem času predstavi cilje celovite obnove Celice, vsebinski koncept in vizijo dolgoročnega delovanja, načrt tehnične obnove in opremljanja hostla, finančni načrt, roke izvedbe in tudi, kako bo za vse to zagotovil denar. Prav tako pričakujejo, da bo župan predstavil novega upravljavca, zaposlene in zunanje sodelavce bodočega hostla.

Skupaj z opozicijskimi svetniki si prizadevamo za čim hitrejši sklic izredne seje. O naših nadaljnjih aktivnostih vas bomo sproti obveščali.