Oblikujmo proračun MOL po potrebah četrti in občanov

sreda, 14.3.2018

Svetniški klub NSi Ljubljana sporoča, da je Mestna občina Ljubljana na svoji spletni strani objavila osnutek predloga proračuna za prihodnje leto. Ogledate si ga lahko tukaj.

Občani imamo možnost, da na osnutek proračuna do 6. aprila 2018 oddamo pripombe.  Svetniški klub NSi Ljubljana nas spodbuja, da oddamo svoje pripombe ter tako sooblikujemo proračun MOL po potrebah četrti in občanov.

Po oceni Svetniškega kluba NSi Ljubljana je občina pripravila osnutek proračuna za naslednje leto preambiciozno, ker predvidevajo za kar dva milijona več presežka, kot ga predvideva letošnji proračun. Poudarjamo, da občini ne bo uspelo v mestno blagajno pripeljati željene milijone prihodkov, zato smo prepričani, da dokument kmalu čakajo številna dopolnila.

Ključni projekti, ki jih bo občina želela realizirati, se bodo financirali predvsem iz nepovratnih sredstev iz državnega in evropskega proračuna. Pričakujemo lahko napredke pri gradnji tretje faze centralne čistilne naprave in ureditev kolesarske mreže, gradnje kanalizacijskega sistema ter obnove Cukrarne.