Člani NSi Ljubljana bomo na kongresu NSi kandidirali v organe stranke

sreda, 11.4.2018

Aprilska seja ljubljanskega Mestnega odbora NSi je minila v znamenju določitve predstavnikov - delegatov NSi Ljubljana, ki bomo na kongresu NSi volili novo vodstvo stranke. Osrednji del seje je bil namenjen potrjevanju kandidatur članov NSi Ljubljana, ki bomo kandidirali v organe stranke.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi, je uvodoma dejala, da bomo organizirali brezplačni avtobusni prevoz na kongres NSi, ki bo 21. aprila 2018 v Grosuplju. Odhod avtobusa bo izpred hale Tivoli ob 8.50 uri.

Mestni odbor NSi Ljubljana je najštevilnejši mestni odbor, zato bomo imeli na kongresu NSi največ predstavnikov – delegatov. Na seji smo soglasno potrdili imena šestindvajsetih predstavnikov NSi Ljubljana, ki bodo volili novo vodstvo stranke. Prav tako bodo volili nove člane v izvršilni in nadzorni odbor stranke ter častno razsodišče NSi.

Na odboru smo veliko časa namenili tudi razpravi o prihodnosti stranke. Soglasno smo potrdili člane NSi Ljubljana, ki bomo na kongresu NSi kandidirali v organe NSi.

Za izvršilni odbor NSi bodo kandidirali: dr. Janez Pogorelec, mag. Valentin Hajdinjak, Uroš Korošec in Igor Pigac. Kandidati za nadzorni odbor so: Milan Matos, Vladimir Glažar in Julija Humar, za častno razsodišče pa Ignac Polajnar.

Na kongresu NSi bomo našim zaslužnim članom, odborom in za stranko zaslužnim osebam podelili odličja, priznanja in častne nazive. V ta namen smo soglasno predlagali pet članov za modro priznanje, eno članico za srebrni znak ter enega našega dolgoletnega člana za zlato priznanje NSi. Komisija za priznanja, odličja in imenovanja bo v naslednjem tednu preučila naše vloge in obrazložitve. Imena dobitnikov priznanj in odličji bodo znana na kongresu NSi.

Ob koncu seje smo se dotaknili ponovnega referenduma o drugem tiru. Poudarili smo, da smo proti drugemu tiru, ker se ustanavlja paradržavno podjetje. Strinjali smo se, da Slovenija potrebuje drugi tir, a za to ne potrebujemo vladnega zakona.