Predpočitniška seja Mestnega odbora NSi Ljubljana

četrtek, 5.7.2018
V sredo, 4. 7. 2018, je potekala 2. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na katero so bili vabljeni tudi kandidati NSi, ki so kandidirali na predčasnih parlamentarnih volitvah v Ljubljani z okolico. Obravnavali so tudi osnutek razvojnega programa, s katerim bo NSi Ljubljana nastopila na prihajajočih lokalnih volitvah.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavila junijsko sejo Mestnega sveta, kjer mestni svetniki NSi Ljubljana niso podrli sprememb proračuna za leto 2019, ker so v njem projekti, ki bi morali biti realizirani že v prvem mandatu županovanja Zorana Jankovića. Kucler Dolinarjeva je predstavila še anomalijo, ki jo je dopustil župan, ko je na pobudo samostojne svetnice iz Levice predlagal črtanje novih dveh poimenovanj trgov (Trg Jureta Detele in Trg Tomaža Pengova), za katere je Komisija za poimenovanje naselij in ulic pripravila ustrezni poimenovanji. Župan je dovolil črtanje, ker ima Avtonomni kulturni center Metelkova mesto za omenjena trga  lastno poimenovanje, ki ga člani centra Metelkove sami poimenovali Trg brez zgodovinskega spomina. Svetniški klub NSi Ljubljana je temu nasprotoval, a je koalicijska večina potrdila umik omenjenih dveh trgov iz predloga odloka o novih poimenovanjih naselji in trgov.

Igor Pigac, strokovni sodelavec NSi Ljubljana, je predstavil osnutek programa NSi Ljubljana, s katerim bodo nastopili na prihajajočih lokalnih volitvah. Dotaknil se je tudi zakonodajnih predpisov, na katere je potrebno paziti pri vlaganju kandidatur za svete četrtnih skupnosti ter mestnega sveta.

Ob koncu seje je sledila še pogostitev in sproščen klepet, kjer so si člani odbora zaželeli lepe dopustniške dni.