NSi Ljubljana vložila liste kandidatov za četrti in mestni svet MOL

sreda, 17.10.2018

Mestni odbor NSi Ljubljana je danes na občinsko volilno komisijo vložil kandidature za člane mestnega sveta MOL in člane svetov vseh 17 četrtnih skupnosti. Na listi kandidirata obe dosedanji mestni svetnici, in sicer Mojca Kucler Dolinar in Mojca Sojar, ki je tudi nosilka liste. Skupno imajo na listah 134 kandidatk in kandidatov.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je ob vložitvi liste za medije dejala: »Kandidatna lista NSi Ljubljana za mestni svet in četrtne skupnosti MOL je oddana. Za kandidaturo smo se odločili tako stari obrazi kot tudi novi. Kandidate NSi Ljubljana odlikuje njihovo aktivno delo iz okolji, iz katerih izhajajo, saj so prepoznani v četrteh in tudi v mestu.«

Kucler Dolinarjeva se je dotaknila tudi vodila NSi Ljubljana. »Vodilo ljubljanske NSi je izboljšati kakovost življenja vsakega Ljubljančana in ne le peščice ter pošteno in transparentno upravljanje mesta, in sicer brez korupcije in klientelizma.«

V nadaljevanju je podala še nekaj najpomembnejših programskih točk. »Še vedno nimamo zgrajene manjkajoče kanalizacije po posameznih četrteh, ponekod je še vedno problem tudi pitna voda. Ceste na obrobju mesta so v slabem stanju. Zastoji so se v zadnjih dveh letih izjemno povečali, kar kaže, da javni prevoz ne sledi sodobnim trendom, dodatna težava pa je vedno več zaprtih cest za promet. Ne moremo pristati na to, da ima turist večjo težo kot nekdo, ki biva v mestu. Nerešene zemljiške zadeve med občino in zasebnimi lastniki je potrebno rešiti pravično in hitro. Ustaviti je treba nasilje nad prostorom in nad prebivalci s posiljenim spreminjanjem občinskih prostorskih načrtov, ki zmanjšujejo zelene površine ter s tem slabšajo kakovost vsakdanjika nas, ki tu živimo. Po drugi strani pa nekateri čakajo že desetletje na spremembe namembnosti zemljišč, ker nimajo prijateljskih povezav z mestnimi urbanisti. Skrbi nas vedno večja zadolžitev javnih podjetji, saj to pomeni potencialno višanje cen komunalnih storitev v Ljubljani,« je zaključila predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Mojca Kucler Dolinar je povabila Ljubljančanke in Ljubljančane, naj gredo na volitve in podprejo listo NSi Ljubljana za četrtne svete ter mestni svet.