NSi Ljubljana za hitrejši javni prevoz

četrtek, 8.11.2018

Promet in neurejena komunalna infrastruktura sta še vedno rak rana glavnega mesta. V NSi Ljubljana ne pristajajo na delne rešitve, temveč je za njih pomembno, kje bo Ljubljana čez 10 let. 

Javnega prometa si v NSi Ljubljana ne znajo predstavljati brez posodobitve prog LPP  ter elektrifikacije. Prepričani so, da mora občina izdelati takšno celovito prometno strategijo, da postane javni prevoz "prva izbira".  V novem mandatu bodo napori mestnih svetnikov NSi Ljubljana šli v smeri zaustavitve nesmiselnega zapiranja cest in ulic za promet. Ob koncu dodajajo še, da je v prometu je potrebno dati več pozornosti prav pešcem in kolesarjem in pešcem. Prepričani so, da bodo z evropskimi sredstvi ter racionalnejšo javno porabo mestnega denarja izvedli ključne razvojne projekte v dogovoru s četrtnimi skupnostmi ter civilnimi iniciativami.

V programu NSi Ljubljana, ki misli resno na vse Ljubljančane, so zapisali, da želijo upravljati mesto brez korupcije in klientelizma. Opozarjajo, da se denar iz javnih podjetij preliva na različne načine in pod različnimi pretvezami na različne naslove. Prepričani so, da so komunalne storitve v Ljubljani predrage, da se denar javnih podjetij troši nenamensko in negospodarno, zato bo ureditev tega problema ena izmed njihovih prioritetnih nalog v naslednjem mandatu.