Dr. Jan Bitenc postal predsednik četrtnega odbora NSi Sostro

sreda, 16.1.2019

Člani NSi Sostro so na volilnem Zboru članov izvolili dr. Jana Bitenca za predsednika četrtnega odbora NSi Sostro. Obravnavali so tudi aktualne dogodke na nivoju celotne države ter Četrtne skupnosti Sostro.

V sredo, 16. 1. 2019, je potekal volilni Zbor članov četrtnega odbora NSi Sostro, ki sta se ga udeležila tudi Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana in mestni svetnik NSi, ter Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi v Državnem zboru Republike Slovenije.

Silva Matos je prebrala pozdravne besede Milana Matosa, dosedanjega koordinatorja četrtnega odbora NSi Sostro, ki se zbora zaradi bolezni ni mogel udeležiti. V pismu je izrazil veselje nad uspešno izvedenimi dogodki, med katere nedvomno sodi tribuna o vprašanju prikritih grobišč in povojnih žrtvah. »Na zadnjih volitvah smo stopili skupaj. Hvala vam za sodelovanje, saj smo izvolili dr. Jana Bitenca za novega četrtnega svetnika. Verjamem, da lahko skupaj naredimo še veliko več. Za predsednika četrtnega odbora NSi Sostro predlagam dr. Bitenca. Apeliram tudi na vas, da se številčno vključite v delo četrtnega odbora. Ne pozabimo, da je politično delo največja oblika ljubezni do bližnjega,« je zaključil Matos.

Poslanec Horvat se je navzočim članom zahvalil za vse, kar delajo za lokalno skupnost ter državo. V nadaljevanju je pojasnil aktualne dogodke v državi ter se dotaknil bližajočih se volitev v Evropski parlament. »Sporočam vam, da bosta na kandidatni listi Lojze Peterle in Ljudmila Novak. Mag. Matej Tonin, predsednik NSi, bo v prihodnjih dneh izvršilnemu odboru NSi predlagal v potrditev listo z osmimi kandidati,« je zaključil vodja Poslanske skupine NSi. Imena vseh osmih kandidatov bodo javnosti znana po potrditvi liste kandidatov s strani izvršilnega odbora stranke.

Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je predstavil dogodke iz konstitutivne seje Mestnega sveta MOL, na kateri sta bila skupaj z Mojco Sojar potrjena za mestna svetnika. »Delo v tem mandatu bo težje, ker smo opozicija, saj nimamo izvršilne moči, a zato naše delo ne bo nič manj intenzivno. Veselimo se dela tako v pisarni kot tudi med ljudmi na terenu,« je sklenil Horvat.

Dr. Jan Bitenc, četrtni svetnik NSi v Četrtni skupnosti Sostro, je predstavil rezultate lokalnih volitev na območju Četrtne skupnosti Sostro. Ob tem je dejal: »Na volitvah smo prejeli sedem odstotkov glasov, kar je podoben rezultat kot pred štirimi leti, zato smo obdržali mandat za enega četrtnega svetnika iz NSi. Na voliščih v hribovskih vaseh smo dobili nekoliko slabše rezultate, zato je naša naloga, da v prihodnjem mandatu obrnemo negativni trend ter aktivno sodelujemo pri reševanju problematike, s katero se srečujejo v hribovitih predelih naše četrti.«

Sledile so volitve za predsednika četrtnega odbora NSi Sostro, kjer so člani soglasno izvolili dr. Jana Bitenca. Četrtni odbor NSi Sostro bodo v prihodnjem mandatu sestavljali:  Milan Matos, Bogdan Znoj, Andreja Svetek, Janko Zupančič, Robert Strah in Silvester Moškrič.