Mojca Sojar: Predlagali smo kandidata za častnega meščana MOL ter kandidata za nagrado glavnega mesta

sreda, 20.3.2019

Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, se je v mesecu marcu udeležila kar dveh sej Komisije za priznanja in nagrade. Sojarjeva nam je povedala, da je na naslov omenjene komisije prišlo zelo veliko predlogov za nagrade in priznanja mesta Ljubljane, zato odločitve članov komisije niso bile prav lahke.

Mestni odbor NSi Ljubljana je za nagrado mesta Ljubljane predlagal Društvo Salezijanski mladinski center Rakovnik. Številni mladi animatorji se že vrsto let, pod okriljem salezijancev, prostovoljno  ukvarjajo z vzgojo in zdravim načinom preživljanja prostega časa ljubljanskih otrok v času poletnih počitnic. Pripravljajo tudi pisne materiale v obliki knjig, po katerih lahko tudi drugod v Sloveniji, v okviru župnij, pripravijo poletna varstva otrok oziroma oratorije. Mestni odbor NSi Ljubljana je trdno prepričan, da si Salezijanski mladinski center Rakovnik za svoje petnajstletno požrtvovalno delo zasluži nagrado MOL.

Komisija za priznanja in nagrade zbira tudi predloge za naziv častnega občana mesta Ljubljane. Odpiranje predlogov se bo zaključilo 31. marca 2019. Mestni odbor NSi Ljubljana je za najvišji naziv predlagal Jožeta Strgarja, prvega župana mesta Ljubljane v samostojni Sloveniji. Komisija je prejela številne vloge za omenjen naziv, zato komisija tudi pri tej izbiri ne bo imela lahkega dela.