Tradicionalni piknik v Črnučah je bil evropsko obarvan

nedelja, 12.5.2019

V nedeljo, 12. maja 2019, je na Črnučah potekal tradicionalni piknik četrtnega odbora NSi Črnuče, ki so se ga med drugim udeležili Mojca Sojar, vodja Svetniškega kluba NSi Ljubljana, Valentin Hajdinjak, podpredsednik NSi, ter tudi nekateri kandidati NSi za Evropske volitve.

Jožef Horvat, predsednik četrtnega odbora NSi Črnuče in podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana, je navzoče pozdravil ter se zahvalil vsem, ki so omogočili izvedbo piknika. Skupaj z Mojco Sojar sta predstavila svoje delo v Mestnem svetu MOL.

Valentin Hajdinjak, podpredsednik NSi, je dejal, da ima NSi najboljšo listo kandidatov za Evropske volitve, na kar so lahko upravičeno ponosni. »Naši kandidati so izobraženi in izkušeni, zato vedo, kaj je potrebno storiti,« je ponosno dejal. Dotaknil se tudi množičnih odhodov in odpovedi družinskih zdravnikov v mnogih slovenskih mestih. »V Novi Sloveniji nas skrbi, zato že pripravljamo ukrepe, ki jih bomo v prihodnjih dneh tudi javno predstavili. Če vlada ni sposobna pripraviti ustrezne ukrepe, jih bo predlagala opozicijska NSi, da bodo ljudje lahko nemoteno prišli do svojega zdravnika,« je zaključil Hajdinjak.

Lojze Peterle, kandidat na listi NSi za evropskega poslanca, je spomnil, da so bili prav krščanski demokrati tisti, ki so botrovali ustanovitvi Evropske skupnosti, ki je zgrajena na krščanskih vrednotah. »Pred petnajstimi leti smo stopili v Evropsko zvezo, kasneje smo sprejeli tudi evro ter prišli v Schengensko območje. Če kdo dvomi, ali je dobro, da smo v Evropski zvezi, naj gre z menoj v Srbijo, na Kosovo, Albanijo ali Makedonijo. Tam bo videl, kako si ti ljudje živijo in si želijo, da bili vsaj nekoliko podobni Sloveniji. Evropa je naše okolje in je tudi naša izbira za prihodnost,« je bil slikovit Peterle. Na vprašanje, kaj lahko Slovenija naredi v EU, je dejal, da ni pomembno, iz kako velike države prihajaš, temveč kakšne predloge in vizijo imaš, nenazadnje pa tudi, kakšne prijatelje imaš. Ob tem je še dodal: »Poznam delovanje evropskih institucij, zato želim z znanjem, ki sem ga pridobil z vašim zaupanjem, uporabiti v dobrobit Slovenije. Zdrave slovenske koncepte moramo izvažati v Bruselj, primere dobrih praks Evropske zveze pa moramo uvoziti in udejanjati v Sloveniji.«

Žiga Turk, kandidat na listi NSi za evropskega poslanca, se je zahvalil članom NSi za zelo lep sprejem, ki ga je doživel ob najavi svoje kandidature na listi NSi. Geslo, ki si ga je izbral na tokratnih volitvah, se glasi: »Preudarno in z občutkom za bolj evropsko Slovenijo«. Po njegovih besedah se mora Slovenija zgledovati po Zahodni Evropi, zato mora izboljšati delovanje pravne države ter omogočiti socialno tržno gospodarstvo, ki naj enakovredno zastopa socialni in tudi tržni del. »Želim si bolj inovativne, varne in samozavestne Evrope. Če želimo sebi in svojim potomcem nekoliko izboljšati življenje, potrebujemo vzpostaviti red in mir, da bomo lahko nemoteno delali. Prepričan sem, da se bo NSi skupaj z Evropsko ljudsko stranko še naprej trudila, da bo v Evropski zvezi red in mir vzpostavljen, zato je vredno zaupati svoj glas Novi Sloveniji.« je zaključil Turk.

Franc Demšar, kandidat na listi NSi za evropskega poslanca, se je zavzel, da bi Slovenija dobila več finančnih sredstev za raziskave in razvoj. Ob tem je še dodal: »Kot evropski poslanec lahko storim pomembne korake v smeri, da bodo regije, ki zaostajajo za najbolj razvitimi, dobile tudi več sredstev za razvoj.«