Mestni odbor NSi Ljubljana razpravljal o poročilu volitev v Evropski parlament

torek, 11.6.2019

V torek, 11. junija 2019, je potekala 11. seja Mestnega odbora NSi Ljubljana, na kateri so člani razpravljali o rezultatih volitev za Evropski parlament ter prihajajoči junijski seji Mestnega sveta MOL.

Mojca Kucler Dolinar, predsednica Mestnega odbora NSi Ljubljana, je uvodoma predstavila rezultate volitev, ki jih je NSi dosegla na Evropskih volitvah. Ocenila je, da je bila kampanja dobro načrtovana. Spomnila je, da je ljubljanski odbor NSi v času volilne kampanje organiziral tudi dogodek, na katerem je bilo prisotnih vseh osem kandidatov NSi, ki so kandidirali na listi NSi.

V razpravi so člani odbora čestitali Ljudmili Novak za izvolitev v Evropski parlament, hkrati pa se zahvalili tudi Lojzetu Peterletu za vse, kar je storil za prepoznavnost Slovenije v Evropski zvezi.

Mojca Sojar in Jožef Horvat, mestna svetnika NSi Ljubljana, sta članom odbora predstavila dnevni red junijske seje Mestnega sveta MOL. Ljubljanski mestni svetniki bodo na seji, sklicani za prihodnji ponedeljek, med drugim obravnavali poročilo o uresničevanju akcijskega načrta »Ljubljana – občina po meri invalidov« za leti 2017 in 2018 ter predlog načrta za letos in prihodnje leto. Prav tako bodo med drugim odločali o ukinitvi vzgojno-varstvene družine, ki je delovala v okviru Enote vrtca Kolezija na lokaciji Čanžekova ulica 26.