Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana izvolil nove predstavnike za mandatno obdobje 2021-2023

V sredo, 13. oktobra 2021, so člani ljubljanske NSi izvedli Zbor članov Mestnega odbora NSi Ljubljana. S svojo prisotnostjo so člane počastili Janez Cigler Kralj, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Jožef Horvat, vodja Poslanske skupine NSi, Lojze Peterle, nekdanji evropski poslanec in predsednik osamosvojitvene vlade. Navzoče člane je pozdravil tudi Janez Novljan, predstavnik MSi, ter Karolina Korenčan, podpredsednica Ženske zveze NSi.


Trontelj ob družinskem zakoniku: Pravica ''''imeti otroka'''' kot ena temeljnih človekovih pravic ne obstaja (14.2.2012)

Član Usmerjevalnega odbora za bioetiko pri Svetu Evrope in član Komisije RS za medicinsko etiko akademik prof. dr. Jože Trontelj ob razpravi o družinskem zakoniku pravi, da moramo imeti pred očmi predvsem najboljši interes otroka. Ta poudarek je bil tudi glavni odziv Usmerjevalnega odbora na predlog dokumenta o svobodni izbiri v zadevah spolnosti in reprodukcije, katerega osnutek je izdal Odbor za enakosti med spoloma Sveta Evrope. Določila o izenačitvi istospolnih skupnosti s heteroseksualnimi glede pravic do posvojitve in tudi oploditve z biomedicinsko pomočjo je takrat Usmerjevalni odbor za bioetiko zavrnil, je spomnil dr. Trontelj....

Monti: EU mora prisluhniti glasu Cerkve (19.1.2012)

Evropska unija mora prisluhniti glasu katoliške Cerkve, saj Cerkev v Evropi gradi mostove. To je v pogovoru za Radio Vatikan dejal italijanski premier Mario Monti. Spomnimo, da ga je papež Benedikt XVI. minulo soboto sprejel v avdienco, govorila pa sta predvsem o finančni krizi. Monti je za Radio Vatikan spregovoril o gospodarski krizi, pomembnosti evra in odnosih med Cerkvijo in državo.

Razstava Naša pot v samostojno Slovenijo (17.1.2012)

Točno 20 let po tem, ko je Avstralija kot prva prekomorska država priznala samostojno Slovenijo, so v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani odprli razstavo, ki obeležuje 20. obletnico avstralskega priznanja Slovenije.