Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Trontelj ob družinskem zakoniku: Pravica ''''imeti otroka'''' kot ena temeljnih človekovih pravic ne obstaja (14.2.2012)

Član Usmerjevalnega odbora za bioetiko pri Svetu Evrope in član Komisije RS za medicinsko etiko akademik prof. dr. Jože Trontelj ob razpravi o družinskem zakoniku pravi, da moramo imeti pred očmi predvsem najboljši interes otroka. Ta poudarek je bil tudi glavni odziv Usmerjevalnega odbora na predlog dokumenta o svobodni izbiri v zadevah spolnosti in reprodukcije, katerega osnutek je izdal Odbor za enakosti med spoloma Sveta Evrope. Določila o izenačitvi istospolnih skupnosti s heteroseksualnimi glede pravic do posvojitve in tudi oploditve z biomedicinsko pomočjo je takrat Usmerjevalni odbor za bioetiko zavrnil, je spomnil dr. Trontelj....

Monti: EU mora prisluhniti glasu Cerkve (19.1.2012)

Evropska unija mora prisluhniti glasu katoliške Cerkve, saj Cerkev v Evropi gradi mostove. To je v pogovoru za Radio Vatikan dejal italijanski premier Mario Monti. Spomnimo, da ga je papež Benedikt XVI. minulo soboto sprejel v avdienco, govorila pa sta predvsem o finančni krizi. Monti je za Radio Vatikan spregovoril o gospodarski krizi, pomembnosti evra in odnosih med Cerkvijo in državo.

Razstava Naša pot v samostojno Slovenijo (17.1.2012)

Točno 20 let po tem, ko je Avstralija kot prva prekomorska država priznala samostojno Slovenijo, so v Atriju ZRC SAZU v Ljubljani odprli razstavo, ki obeležuje 20. obletnico avstralskega priznanja Slovenije.