Predstavniki NSi Ljubljana podprli shod v podporo Ukrajini

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal Vseslovenski shod v podporo Ukrajini, kot ga je poimenoval organizator, Slovensko-ukrajinsko kulturno društvo Ljubljana Kyjiv. Dogodka se je v imenu NSi Ljubljana udeležil Jožef Horvat, podpredsednik Mestnega odbora NSi Ljubljana.

Kultivirajmo šolski kurikulum! (17.2.2012)

Šole, ki kulturi in umetnosti namenjajo več prostora, dosegajo najboljše rezultate tudi v testih mednarodne raziskave o bralni, matematični in naravoslovni pismenosti PISA. Kako pa sta umetnost in kultura zastopani v programu slovenske devetletke?

Ženske brez zgodovine? (17.1.2012)

Ljubljansko mestno jedro so pretekli mesec ob vsem drugem začeli krasiti tudi plakati za razstavo Slovenke v dobi moderne, postavljeno v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Osvežujoče ni bilo le, da so ljubljanski muzeji (končno) začeli oglaševati svoje razstave in s tem (poleg stroke) nagovarjati tudi mimoidoče, ampak je bila posrečena tudi izbira plakata z mlado, gizdalinsko opravljeno damo z začetka preteklega stoletja, ki med razprtima ustnicama drži cigareto, v roki pa stiska knjige.